Korkeita venäläisiä upseereita kaatuu Ukrainassa – miksi? Apulaissotilasprofessori vastaa Twitterissä

Medioissa on uutisoitu useiden venäläiskenralien kaatuneen nyt kuukauden ajan käydyissä taisteluissa Ukrainassa.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Apulaissotilasprofessori Antti Paronen pohtii pitkässä twiittiketjussaan, miksi korkea-arvoisia venäläisiä upseereja kaatuu Ukrainassa. Hän arvioi, että syitä voi olla yhtä monia kuin on kaatuneita upseereitakin.

Eräs syy Parosen mukaan voi olla seuraavanlainen.

– Venäjän hyökkäys ei ole edennyt suunnitelmien mukaisesti ja tämä aiheuttaa painetta korkealle upseeristolle johtaa kulloisenkin taistelun kriittisimpiä vaiheita taistelevien joukkojen lähellä. Tämä luonnollisesti nostaa kuoleman vaaraa.

Paronen heittää ilmoille seikan, jota muutkin sosiaalisessa mediassa ovat pohtineet: voi olla, että venäläiset upseerit käyttävät tavallisia matkapuhelimia ja salaamattomia yhteyksiä stressaantuneessa ja arvaamattomassa tilanteessa. Upseerit on siis helppo paikantaa.

Toisaalta Parosen mukaan upseerien kaatuminen kertoo ukrainalaisten toimivasta kyvystä tunnistaa ja tuhota keskeisiä vihollisen johtajia.

– Komentajakeskeisessä sotilashierarkiassa yhdessä logististen haasteiden kanssa tällä on merkittäviä seurauksia hyökkäysten etenemiselle, Paronen twiittaa.

Voit lukea apulaissotilasprofessori Parosen Twitterissä käymän pohdinnan kokonaisuudessaan tästä.

Useasti MTV Uutisissa vieraillut kenraalimajuri evp Pekka Toveri twiittasi maaliskuun alussa erään arvion venäläisten upseerien kaatumisesta. 

Artikkelia päivitetty klo 12.12 Parosen tittelin osalta. 

Lue myös:

    Uusimmat