Tämän aitauksen ympäristö kuhisi katsojia Korkeasaaren pääsiäisessä – mutta tiedätkö, mistä kamelikin tykkää kyttyrää?

Miten kameli syö? Näin sujuu eläinten pääsiäinen Korkeasaaressa 9:53
MTV Uutiset Live oli paikalla, kun kamelien ruoka-aika koitti. Haastattelimme eläintenhoitaja Miranda Tikkasta, joka johdatti meidät syvemmin kamelien maailmaan ja kertoi, mistä kamelit tykkäävät.

Kevät on saapunut Korkeasaaren eläintarhaan. Talviunilta on herätty ja koloistaan kömpivät nyt myös ihmiset, sillä viimeisetkin koronarajoitukset on vihdoin poistettu.

Korkeasaari on pääsiäisen ajaksi nimitetty Pääsiäissaareksi, Tyynenmeren Pääsiäissaaren mukaan. Nimi tuntui loogiselta, onhan molemmat saaria. Nimen takaa paljastuu myös tärkeä muistutus ihmisille.

– Haluamme muistuttaa ihmisiä, että luonnon kanssa pitää elää tasapainossa. Aikanaan Pääsiäissaaren luonto tuhottiin, sieltä hakattiin metsät ja sieltä katosivat eläimet. Sen ekosysteemi romahti, kertaa Korkeasaaren ympäristökasvattaja Marjo Priha.

Pääsiäisenä saatiin vauvauutisia

Kevät näkyy saarella monin tavoin. Luonto herää, niin myös eläimet. Osa talviunilta ja osa eläimistä muuten vain piristyy pitkän talven jälkeen. Vähän niin kuin ihmiset.

Kevään kynnyksellä saadaan ajoittain myös ”vauvauutisia”. Niin myös tänä vuonna.

– Ihana pääsiäisyllätys oli, että partakorppikotka sai poikasen ja se kasvaa ja varttuu nyt hyvin, Priha kertoo mielissään.

Partakorppikotka saattaa monelle olla vieras laji, mahtuuhan niitä 160 eri eläinlajiin, mutta eläintarhasta löytyy paljon myös tuttuja eläimiä.  Suosituimmat ovatkin hyvin pitkälti vuodeta toiseen samat.

– Toki nuo Kissalaakson suuret kissapedot ovat karismaattisia ja tietenkin kamelit. Kamelit ovat olleet meillä aina, eli se on niitä varhaisimpia lajeja, mitä Korkeasaaressa on tarhattu. Ja kyllä myös karhu kiinnostaa ihmisiä.

Kesää odotetaan toiveikkain mielin 

Kesää odotetaan saaressa innolla, sillä kaksi vuotta on mennyt enemmän tai vähemmän koronan kynsissä. Nyt rajoitukset ovat poistuneet ja tulevaisuuteen katsotaan luottavaisin mielin.

Normaalia aikaa ja uusien muistojen muodostumista odottaa myös henkilökunta. Niitä on Prihankin kohdalle ehtinyt 14-vuotisen uran aikana kertymään lukuisia. Yksi mieleenpainuvimmista on vikunjan syntyminen.

– Vikunja, joka on laamaeläin, synnytti tarhaan. Se oli ihan tavallinen arkipäivä ja täällä oli asiakkaita. Näin kuinka synnytys käynnistyi ja meni sitten hienosti loppuun asti, Priha muistelee.

Miksi kamelilla on kyttyrät? Millainen luonne kamelilla on?

Korkeasaaressa järjestetään eläinten ruokintoja ajoittain siten, että myös asiakkaat pääsevät sitä seuraamaan.

MTV Uutiset Live oli paikalla, kun kamelien ruoka-aika koitti.

Haastattelimme eläintenhoitaja Miranda Tikkasta, joka johdatti meidät syvemmin kamelien maailmaan.

Jututimme myös innokkaita asiakkaita kameliaitauksen luona. Katso yllä olevalta videolta lisää MTV:n vierailusta ja siitä, mistä kamelit pahoittavat mielensä, eli "tykkäävät kyttyrää".

Lue myös:

    Uusimmat