Korkeasaaressa avattiin uusi ilvestarha – Varovainen Mirkku kömpi uteliaana uuteen kotiinsa

Korkeasaaressa avattiin uusi ilvestarha – Mirkku asteli uuteen kotiinsa varovaisena 3:05

Helsingin Korkeasaaressa juhlittiin ylvään kissaeläimen uutta kotia. 

MTV oli paikalla ilvestarhan avajajaisissa. Katso video: Varovainen Mirkku-ilves kömpi lopulta ulos kolostaan. 

Eläintarhassa aloitettiin puolitoista vuotta sitten projekti, jonka tarkoituksena oli siirtää ilvestarha kissalaaksosta korpeen. Uuden tarhan kerrotaan olevan yhtä iso kuin kaksi edellistä tarhaa yhteensä.

Työläs projekti on saatu nyt päätökseensä ja paikan päälle avajaisia oli tullut juhlistamaan niin Korkeasaaren henkilökuntaa, uteliaita asiakkaita kuin median edustajiakin.

– Tämä on tällainen "grand open" tällaiselle puolentoista vuoden projektille. Ilves saatiin siirrettyä noin viikko sitten tänne ja se pääsi nyt sitten korkkaamaan uuden tarhan, kertoo eläinhoitaja Jonne Stenroth.

Stenrothin mukaan on hyvin normaalia, että tämän tyyppiset tarhasiirrot voivat aiheuttaa eläimelle stressiä.

– Ei elämelle voi selittää, minkä takia nyt siirrytään. Hoito onkin nyt sellaista, että tehdään sille mahdollisimman helppoa tästä siirtymästä.  

Mystinen ja arka eläin välttelee ihmisasutusta

Uuden ilvestarhan avajaiset eivät jääneet tiistaina Korkeasaaressa ainoaksi spesiaalitapahtumaksi. Ilves-kirjan kirjoittanut tutkija-kirjailija Katja Holmala piti paikan päällä luennon, jossa pohdittiin kissaeläintä vielä perusteellisemmin.

Holmalan mukaan ilves on eläimenä hieman arka, tuntematon sekä mystinen.

– Ilves on pääasiassa hämäräaktiivinen. Liikuskelee metsäalueilla ja välttää ihmisasutusta. Ilves on eläimenä aivan upea ja on ällistyttävää, että Suomen luonnosta löytyy näin isokokoinen kissapeto.

Katso videokuvaa paikan päältä yläpuolelta!

Lue myös:

    Uusimmat