Korhonen tyrmää Laajasalon ehdotuksen rahajupakan puimisesta kahden kesken: "Tämä ei ole henkilökohtainen asia"

Piispa Teemu Laajasalo pyytää anteeksi 2:15

Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen ei ole tyytyväinen piispa Teemu Laajasalon vastauksiin ja anteeksipyyntöön. Korhonen sanoo odottavansa edelleen, että Laajasalo toimittaa kirjalliset vastaukset hänen 40-kohtaisessa muistiossa esittämiinsä kysymyksiin.

Korhonen odottaa Laajasalon kertovan ensi tiistaihin mennessä, milloin hän toimittaa kirjalliset vastaukset.

Korhonen esitti muistiossa kysymyksiä Laajasalon yrityksestä sekä toiminnasta Kallion kirkkoherrana.

Korhonen ei ole tyytyväinen

Lausunnossa Laajasalo kirjoittaa, ettei hänen yrityksensä aiemmassa toiminnassa ole selvittämättömiä kysymyksiä. Korhonen ei ole tästä samaa mieltä.

– Tämä on hänen mielipiteensä. Minusta selvittämättömiä kysymyksiä ovat muun muassa kysymykset 1-20, Korhonen sanoo.

Korhonen pitää erikoisena Laajasalon lausuntoa, jonka mukaan hän on tehnyt virhearvion kolmen virkamatkan majoitustason suhteen.

– Ne ovat sattumalta ne ainoat kolme, joista olen kysynyt. Nämä pitäisi käydä läpi tarkemmin seurakuntayhtymässä.

"Asia ei ole kahdenvälinen"

Korhonen sanoo, ettei Laajasalon ehdottama kahdenkeskeinen tapaaminen ratkaise tilannetta, koska kyseessä ei ole mikään kahdenvälinen asia.

– Tämä on Teemulle aika luonteenomainen tapa toimia, että tämä olisi hänen ja minun välinen kahdenvälinen keskustelu. Me olemme keskustelleet jo, meillä oli syyskuussa pitkä palaveri, joka oli tulokseton. Sanoin silloin, että teen hänelle nämä kysymykset.

– Minä en toivo häneltä enempää tapaamisia, koska tämä ei ole hänen ja minun välinen henkilökohtainen asia. Asia koskee hänen toimintaansa yrittäjänä ja kirkkoherrana suhteessa kirkollisverovarojen käyttöön.

"Ei henkilökohtaista kaunaa"

Korhonen sanoo, ettei hänen ja Laajasalon välillä ole mitään henkilökohtaista kaunaa.

– Ei ole ikinä ollut mitään vikaa meidän henkilösuhteissamme. Olen tuntenut hänet jo aika monen vuoden ajan.

Kysymys on Korhosen mielestä periaatteellinen. Kirkon luottamushenkilöiden tehtävä on valvoa, että verovaroja käytetään oikein, läpinäkyvästi ja eettisesti.

– Kun olen käynyt läpi näitä tositteita, ei siihen tarvita sen sumeampaa motiivia kuin se, että "jestas sentään miltä tämä näyttää". 

Lue myös:

    Uusimmat