IL: Piispa Teemu Laajasalosta tehty uusi selvityspyyntö poliisille: "Voi täyttää verovälttelyn tunnusmerkit"

Teemu Laajasalo: Talousasioiden penkominen on ollut raskas prosessi 8:32

Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen on pyytänyt poliisia ja verottajaa selvittämään Helsingin piispan Teemu Laajasalon asumisjärjestelyitä, kertoo Iltalehti

Lehden mukaan Laajasalo asuu 233 neliön kokoisessa virka-asunnossa, mutta maksaa siitä vuokraa vain 93 neliöstä. Aiemmin tänään Helsingin hiippakunta kertoi syyttäjän nostaneen syytteet piispa Laajasalon aiempaan yritystoimintaan liittyen.

Korhosen uusi selvityspyyntö on IL:n mukaan tehty lokakuussa.

– Vuokranmaksutapa vaikuttaa Verohallinnon ohjeen vastaiselta toiminnalta ja voi täyttää verovälttelyn tunnusmerkit, Korhonen kirjoittaa selvityspyynnössään.

Lehden mukaan Laajasalo perheineen asuu Kirkkohallituksen piispan virka-asunnoksi vuokraamassa 233 neliön huoneistossa, mutta Iltalehden mukaan Laajasalo on vuokrannut siitä vain 93 neliötä perheensä käyttöön. Vuokrasopimuksessa ei ole kerrottu, missä käytössä muut tilat asunnossa ovat.

Asuntoetu on verotettava etuus, jota Verohallinto tarkastelee "kuukausikohtaisen perusarvon ja neliömetrikohtaisen arvon" kautta. Veron suuruus riippuu siis asunnon koosta.

Lue myös:

    Uusimmat