Mainos

Koreat sopivat jatkoneuvotteluista

Pohjois- ja Etelä-Korea lopettivat varhain aamulla neuvottelut, joissa maat yrittivät sopia muun muassa Korean sodan erottamien perheiden yhdistämisestä. Osapuolet sopivat kahden tunnin tapaamisen jälkeen jatkavansa neuvotteluita ensi viikon torstaina.

Neuvotteluyhteys tuli jälleen mahdolliseksi, kun Pohjois-Korea vapautti eilen eteläkorealaisen turistin, jota se oli syyttänyt vakoilusta. Nainen ehti olla pidätettynä viisi päivää.

Etelä-Korea kieltäytyy avustamasta Pohjois-Koreaa

Etelä-Korea kieltäytyi tänään toimittamasta Pohjois-Korealle lupaamaansa lannoiteapua maidenvälisten perheenyhdistämiskeskustelujen jatkumisesta ja vakoilusta syytetyn naisen vapauttamisesta huolimatta.

-Myös matkat Pohjois-Koreaan keskeytetään toistaiseksi, sanoi Etelä-Korean pääministeri Kim Jong-Pil.

Turvallisuusasioihin perehtyneet ministerit päättivät toimista arvioidessaan Koreoiden välisen meriselkkauksen ja eteläkorealaisen naisen pidättämisen vaikutuksia maiden turvallisuudelle. Ministerit päättivät kokouksessaan myös, että Etelä-Korea työskentelee yhdessä Yhdysvaltain, Japanin ja Kiinan kanssa estääkseen Pohjois-Koreaa laukaisemasta uusia ohjuksia. Yhdysvallat on toistuvasti varoittanut Pohjois-Koreaa "vakavista seurauksista", mikäli se koelaukaisee pitkänmatkanohjuksensa. Kim Jong-Pil sanoi, että 100 000 tonnin lannoiteapu toimitetaan vasta, kun Beijingin neuvotteluissa on saatu aikaan "kouriintuntuvaa menestystä".
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.