19-vuotiaalla liigaveskarilla uskomaton ilta: pikahälytyksellä toiseen seuraan ja heti nollapeli!

KooKoon lainamaalivahti Markus Ruusu nousi yllättäen ykköstähdeksi, kun kouvolaissikermä löi jääkiekon SM-liigassa HIFK:n jatkoajalla 1-0.

JYPin varavahti Ruusu, 19, sai kuulla pelin mittaisesta kontrahdistaan torstaina keskiyön edellä ja matkasi Jyväskylästä äitinsä kuljettamana Helsinkiin.

– HIFK oli niskan päällä. Mutta pelasimme hyvin sitkeästi, nyt neljä ottelua liigaa kokenut Ruusu kuvasi.

Kamppailu oli turbulensseineen kuin tiivistelmä HIFK:n kaudesta. Avauserässä vieraiden Jarkko Immonen ja Eero Savilahti hukkasivat jakson parhaat viimeistelypaikat.

Toisessa erässä HIFK pyöritti peliä vahvasti, mutta hallinta osoittautui näennäiseksi, sillä kiekkoa vispattiin paljolti kulmissa. Toki torjuntatilastot, HIFK:n Kevin Lankinen kolmella ja Ruusu 12:lla kiekon pysäyttämisellä, näyttivät kummassa päädyssä pääasiallisesti viihdyttiin.

Kolmas erä antoi saumat molemmille voittoon, HIFK:n Juuso Puustisella oli jopa kolme maalipaikkaa. KooKoo:n lupaavimmat tontit osuivat läpiajoon rynnineelle Arttu Pellille ja Savilahdelle. Jatkoajalla osui vieraiden kultakypärä Juha-Pekka Haataja.

– Lääkäri ilmoitti torstaina kello 21.45, että meillä ei ole maalivahtia. Melkoista hässäkkää koko viikko, kolmannesta KooKoo:n pelistään toisen voiton valmentanut Tuomas Tuokkola kuvasi.