Koodaajia koulutetaan Suomessa vuosittain vain satoja, kysyntää olisi 9000:lle – Ohjelmointiyritys: "Aika iso pula on"

6:51

Pulaa koodaajista, eli ohjelmoijista voitaisiin helpottaa alan koulujen aloituspaikkoja lisäämällä. Tällä hetkellä koodaajia koulutetaan auttamattoman vähän, arvioi Futurice-ohjelmointiyrityksen perustaja Mikko Viikari MTV3:n Huomenta Suomessa tiistaina.

Aiemmin on arvioitu, että Suomen työmarkkinoilla kaivattaisiin tällä hetkellä jopa 9000 ohjelmointialan osaajaa. Tarpeen uskotaan kasvavan vuosittain.

Mikko Viikarin mukaan pulaa selittää osaltaan opiskelumahdollisuuksien puute. Alalle pyrkiville tarjotaan hänen mukaansa hyvää koulutusta, mutta koulujen aloituspaikkoja on tarjolla auttamattomasti liian vähän.

– Koko IT-alalta valmistuu (vuosittain) noin 1000 ihmistä ja heistä noin 300 on keskittynyt ohjelmointiin. Jos puuttuu yhteensä se 9000, niin siitä voi laskea, että aika iso pula on, Viikari sanoi.

Tekijöiden puutteen vuoksi etenkin ohjelmointialan kasvuyrityksillä on vaikeuksia löytää sopivaa työvoimaa.

Rekrytointiyritys aTalent Recruitingin toimitusjohtaja Niklas Huotari kertoo, että ohjelmointialalla vallitsee tällä hetkellä työnhakijoiden markkinat.

– Pöytä on kääntynyt ympäri. Ennen yrityksellä saattoi käydä haastattelussa viisi hakijaa, ja mietittiin, kenet palkataan. Nyt koodari kiertää viiden yrityksen haastatteluissa ja miettii, että mihin menisi töihin, Huotari kommentoi Huomenta Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja