Mainos

Konsernijohtaja KL:lle: Jos vene- ja mp-vero toteutuvat, valtio ottaa takkiin 85 miljoonaa euroa

Valtion verokaavailut ovat vastatuulessa. Useat kansanedustajat eri puolueista ovat jo ilmoittaneet, että veropaketin ajamisesta voitaisiin luopua. 

Kauppalehden haastattelema Otto Brandt -konsernin johtaja Stefanie Brandt-Tallqvist kertoo, että vene- ja moottoripyöräverosta voisi koitua valtiolle merkittävät tappiot. Valtio on kaavaillut uusien verojen tuovan jopa 50 miljoonan euron vuosittaiset tuotot, mutta Brandt-Tallqvist tyrmää tämän laskelman.

– Moottoripyörävero voisi näillä näkymin tuoda valtiolle korkeintaan 11 miljoonaa euroa ja venevero 10–15 miljoonaa euroa. Mutta jo tällä rekisteristä poistettujen moottoripyörien määrällä valtio on hävinnyt vakuutusveroja 15 miljoonaa euroa, Brandt-Tallqvist kertoi Kauppalehdelle.

Muun muassa moottoripyöriä ja veneitä myyvän konsernin johtajan mukaan lopputulos voisi jäädä 85 miljoonaa euroa miinukselle, kun mukaan lasketaan valtion menetykset arvonlisäveroista, polttoaineveroista, kaupan vähentymisestä sekä toteutumatta jäävä verotavoite.

Hän huomauttaa, että jo pelkkä veron valmistelu on vienyt rekisteristä pois jo noin 100 000 moottoripyörää ja yli 4 600 venettä. Viime vuonna veneitä poistettiin rekisteristä lähes 500 prosenttia enemmän kuin edellisvuotena.

Uusista veroista tehdyn luonnoksen mukaan vero olisi 100–300 euroa per vene. Veron todelliseen määrään vaikuttaisi moottorin teho, mutta alle 52-hevosvoimaiset ja alle 9-metriset veneet jäisivät veron ulkopuolelle. Moottoripyörän vero olisi 150 euroa.

***

0:56

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.