Konkurssien määrä kasvoi helmikuussa – konkurssiuhan alla yli 500 rakennusalan työpaikkaa

Ravintola-ala näyttää jakaantuvan pahasti: "Nyt todella hyviäkin ravintoloita on mennyt konkurssiin" 2:02
Ravintola-ala näyttää jakaantuvan pahasti: "Nyt todella hyviäkin ravintoloita on mennyt konkurssiin"

Tilastokeskuksen mukaan konkurssien määrä oli 12 viime kuukauden aikana 16 prosenttia suurempi kuin sitä edeltäneenä 12 kuukauden ajanjaksona.

Helmikuussa pantiin vireille 342 konkurssia, mikä on 18 konkurssia enemmän kuin viime vuoden helmikuussa, kertoo Tilastokeskus.

Konkursseja laitettiin helmikuussa vireille eniten muiden palveluiden, rakentamisen sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnan toimialoilla. Muiden palveluiden toimiala käsittää muun muassa informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Muiden palveluiden toimialalla pantiin vireille 110 konkurssia, rakentamisen toimialalla 80 ja majoitus- ja ravitsemistoiminnan alalla 45 konkurssia.

Henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli helmikuussa yhteensä 1 509, mikä on 71 henkilötyövuotta enemmän kuin vuoden 2023 helmikuussa. Konkurssiuhan alla on työpaikkoja erityisesti rakennusalalla, missä henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli 555 henkilötyövuotta.

Muiden palveluiden toimialalla toimivissa yrityksissä konkurssiuhan alla on 398 henkilötyövuotta. Majoitus- ja ravitsemistoiminnan alan yrityksissä henkilötyövuosia on konkurssiuhan alla 219.

Tilastokeskuksen mukaan konkurssien määrä oli 12 viime kuukauden aikana 16 prosenttia suurempi kuin sitä edeltäneenä 12 kuukauden ajanjaksona.

Lue myös:

    Uusimmat