Mainos

Koneen tulos hyvä, Etelä-Amerikan toiminnot myydään

Hissivalmistaja Koneen tulos oli odotuksia parempi. Yhtiön ensimmäisen vuosipuoliskon liikevoitto nousi yli 30 prosentilla vuodentakaisesta.

Liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 1,28 miljardia euroa. Tulosjulkistuksensa yhteydessä Kone ilmoitti myyvänsä Etelä-Amerikan toimintonsa, joiden osuus on prosentin luokkaa yhtiön liikevaihdosta. Kone on tehnyt esisopimuksen Argentiinan, Brasilian ja Venezuelan yksiköidensä kaupasta hissiyhtiö Otiksen kanssa.

Koneen tavoite kasvattaa toimintaansa Pohjois-Amerikan, Euroopan, Aasian ja Australian avoimen ja vakaan liiketoimintaympäristön omaavilla markkinoilla on johtanut yhtiön strategiseen uudelleenpositiointiin, sanotaan yhtiön tiedotteessa.

Viimeisen 18 kuukauden aikana yhtiö on Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa ostanut 30 hissi-, liukuporras- ja automaattioviyhtiötä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto vastaa lähes 5 prosenttia koko konsernin liikevaihdosta. Jatkona tälle toiminnalle Kone myy Etelä-Amerikan toimintonsa. Myytävien liiketoimintojen osuus Koneen liikevaihdosta on noin 1 prosentti.

Koneen palveluksessa Etelä-Amerikassa oli vuoden 2000 lopussa 565 työntekijää. Maailmanlaajuisesti yhtiössä työskenteli viime vuoden lopussa 22 978 henkilöä. Yritysmyynti on ajoitettu Elokuun loppuun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.