Mainos

Kommunikaatiokatkos johti yli 100 poron verilöylyyn, kun junat mäjäyttelivät tokkaan täyttä vauhtia Norjassa – video turmapaikalta on julmaa katsottavaa

0:36

Yli 100 poroa sai surmansa Pohjois-Norjassa viime viikolla, kun tieto rautatien lähistöllä liikuskelleesta porotokasta ei saavuttanut junia ajoissa. Useita junia törmäsi tokkaan täydellä vauhdilla, ja kolmen päivän aikana kuoli yhteensä 106 eläintä, Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoo.

Porojen joukkokuolemat tapahtuivat Nordlandin rataosuudella Helgelandin alueella Pohjois-Norjassa. Paikalta kuvatut videot ovat julmaa katseltavaa. Rautatien varrella retkottaa lukuisia kuolleita poroja ja luminen radanvarsi on veren tahrima.

Alueen poromiehet ovat soimanneet vahingosta Norjan rautatieyhtiötä, jolle oli ilmoitettu alueella liikkuvista poroista etukäteen. Bane Nor oli vakuutellut, että junat hidastaisivat vauhtia, mutta toisin kävi.

– Olen niin vihainen, että minua pyörryttää, poronhoitaja Ole Henrik Kappfjell kommentoi NRK:lle. Kappfjell kertoo haastattelussa, että vastaavia onnettomuuksia on sattunut aiemminkin.

Rautatieyhtiö Bane Nor on pahoitellut tapahtunutta ja kertonut, että tieto poroista ei päätynyt veturinkuljettajille teknisen vian vuoksi. Kun vika havaittiin, juniin soitettiin. Juniin ilmoitus poroista tuli kuitenkin liian myöhään ja vahinko oli ehtinyt jo tapahtua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.