Kauhistuttava löytö: Yli 200 poroa sai surmansa Norjan Huippuvuorilla – "Järkyttävä esimerkki ilmastonmuutoksen vaikutuksesta"

Tutkijat löysivät yli 200 kuolleen poron ruhot Huippuvuorilta Norjassa. Syyksi arvioidaan ilmastonmuutoksen aiheuttamaa ravinnonpuutetta. Tapauksesta kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK

– On pelottavaa löytää niin monta kuollutta eläintä. Tämä on järkyttävä esimerkki ilmastonmuutoksen vaikutuksesta luontoon, sanoo tutkija Ønvik Pedersen.

Tämä oli NRK:n mukaan ensimmäinen kerta, kun tutkijat löysivät alueelta näin monia ruhoja. Norjan Polaari-instituutti on lähettänyt tutkijoita jo 40 vuoden ajan tarkkailemaan poroja ja laskemaan niiden määrää.

Tutkijoiden mukaan alueella satoi rankasti viime talvena. Maan pinnalla vesi muuttui kovaksi jääkerrokseksi, jonka alta poroilla oli vaikeuksia kaivaa ruokaa.

– Osa näistä kuolemista on luonnollisia, koska viime vuonna syntyi niin paljon vasoja. Näkemämme suuri määrä johtuu kuitenkin rankkasateista, jotka taas johtuvat ilmastonmuutoksesta, Pedersen kertoo. 

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat