Kommentti: Vuosi sitten kyyneleet ja ura katkolla – nyt Mari Laukkanen on voittaja

3:13

Ampumahiihtäjä Mari Laukkasen uran tähän mennessä paras kausi on saamassa mielettömän kruunun Holmenkollenilla viikonloppuna.

Laukkanen nappasi perjantain pikakisasta uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton täydellisyyttä hipovalla suorituksella. Pian päättyvä kausi on sisältänyt Laukkasen kohdalla muutaman muunkin tähtihetken. MM-kisoissa hän oli normaalimatkalla neljäs ja pronssiin jäi matkaa vain 11 sekuntia. Maastohiihdon puolella hän ylsi MM-sprintin välieriin hurraavan kotiyleisön edessä Lahdessa. 

Kaikki tämä olisi kuitenkin voinut jäädä saavuttamatta, sillä Laukkanen pohti uransa päättämistä vuosi sitten. Alkuvuodesta 2015 tehty harjoittelu meni yli ja seuraava kausi syöksyi pakkaselle. Holmenkollenin MM-kisojen pikamatkan jälkeen vuodatetut kyyneleet olivat jo enne uran päättymisestä, mutta Laukkanen sysäsi ne ajatukset syrjään kesän 2016 aikana ja päätti jatkaa uraansa. Hyvä niin.

29-vuotiaan Laukkasen kohdalla on useaan otteeseen puhuttu siitä pitäisikö hänen jättää ampumahiihto ja keskittyä täysin sprinttihiihtoon, jossa hän on saavuttanut muun muassa nuorten arvokisamitaleja. Viimeistään perjantainen suoritus osoitti sen, että Laukkasen kannattaa jatkossakin hiihtää ase selässään. 

Tätä maailmancup-kautta on jäljellä vielä kaksi kisaa. Sen jälkeen Laukkanen siirtää ajatukset tulevaan kauteen varmasti iloisemmissa tunnelmissa kuin vuosi sitten.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja