Ampumahiihtäjä Mari Eder lopettaa uransa

Ampumahiihtäjä Mari Eder lopettaa huippu-urheilijan uransa. Eder, 35, kertoi asiasta Instagram-tilillään ennen maailmancupin kauden päätöskilpailua Oslon Holmenkollenilla.

Eder voitti ampumahiihdon maailmancupissa kaksi osakilpailua kaudella 2016–2017, kun hän otti Oslossa ykkössijat pikakilpailussa ja takaa-ajossa. Eder on nytkin Oslossa lähtölistalla, kun naiset päättävät maailmancup-kautensa yhteislähtökilpailuun.

– Vaikka kauden lopusta tuli terveysongelmien sävyttämä, olen iloinen, että viime keväänä valitsin tämän tien vielä kerran ja toteutin sen omalla tavallani. Intohimon ja kovan työn tuloksena palasin vielä kerran elämäni huippukuntoon ja mukaan kärkikamppailuihin, Eder kirjoittaa Instagram-julkaisussaan.

– Tavoittelin viimeistä askelta, tasaisuutta ja läpimurtoa koko urani ajan, mutta momentumien ollessa käsillä, en tarpeeksi usein pystynyt kääntämään niitä voitokseni.

Eder oli lähellä MM-mitalia vuoden 2017 MM-kisoissa Itävallan Hochfilzenissä, kun hän sijoittui normaalimatkalla neljänneksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja