Kommentti: Suomalaiset janoavat viisumenestystä – tässä ovat Saara Aallon suurimmat vahvuudet ja heikkoudet

Saara Aalto kilpailee tiistaina euroviisujen semifinaalisssa 1:47

Saara Aalto edustaa Suomea tänään tiistaina euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa. Kuinka laulajan käy?

VIDEO: Saara Aalto kommentoi vedonlyöjien ennusteita

Monissa liemissä keitetty laulajatähti Saara Aalto taistelee finaalipaikasta kappaleella Monsters. Semifinaalissa esiintyy tänään tiistaina 8. toukokuuta kaikkiaan 19 laulajaa, joista yhdeksän karsiutuu finaalista.

Viisuhuuman ollessa kuumimmillaan MTV.fi listasi Aallon kolme suurinta vahvuutta ja heikkoutta. 

Aallon kolme vahvuutta:

1. Live-esiintyminen

Saara Aalto on paitsi teknisesti kivenkova laulaja myös esiintyjä isolla E-kirjaimella. Ympäri maailmaa keikkaillut laulaja on esiintynyt pienillä ja isoilla lavoilla, intiimisti ja valtaisan katsojameren edessä. Uran aikana tutuksi ovat tulleet suorat lähetykset, miljoonayleisöt ja klubikeikat.

Aalto on takuuvarma esiintyjä ja tämän illan suoritus on todennäköisesti täydellinen viimeistä yksityiskohtaa myöten.

– Mun suurin vahvuus on hermot. Mä vaan selviän kaikista tilanteista. Mulla ei ole hätää lavalla, vaan tiedän mitä teen siellä. Se riittää. En ole ikinä mokannut lavalla, Aalto toteaa Ylen Viisut, viimeinkin -dokumentissa.

2. Iso-Britannian tuki

Aallon vahvuuksiin kuuluu myös ulkomaita myöten kiirinyt maine. Etenkin brittiläiset tuntevat Aallon ja tämän taidot hyvin, sillä hän sijoittui maan X Factorissa upeasti hopealle syksyllä 2016.

Iso-Britannia kuuluu EBU:n suurimpiin rahoittajiin ja siksi maan edustaja esiintyy automaattisesti finaalissa. Aallon onneksi Iso-Britannia äänestää jo ensimmäisessä semifinaalissa, eli laulajaa saattaa odottaa melkoinen äänivyöry saarivaltiosta.

3. Hittejä tehtailleet taustajoukot

Aalto kirjoitti Monsters-kappaleen yhdessä Linnea Debin, Joy Debin ja Ki Fitzgeraldin kanssa loppuvuodesta 2017. Debit taitavat hittien nikkaroinnin ihan todistetusti, sillä kaksikon tehtailema Heroes voitti vuoden 2015 euroviisut Måns Zelmerlöwin tulkitsemana.

Monstersin lavashow sen sijaan on brittiläisen koreografi Brian Friedmanin käsialaa. Aalto ja Friedman työskentelivät yhdessä brittien X Factorissa, ja luvassa on näyttävä show täynnä käänteitä ja erikoistehosteita – juuri niin kuin viisuissa kuuluukin.

Aallon kolme heikkoutta:

1. Erottuminen

Tänä vuonna ensimmäistä semifinaalia on kuvailtu poikkeuksellisen kovatasoiseksi. Lavalle nousee muun muassa koko viisujen ennakkosuosikki, Israelia edustava Netta. Menevässä Toy-kappaleessa kuullaan niin kanan kotkotusta kuin voimaannuttava sanomakin. Jääkö Monsters valjuksi erikoisten spektaakkeleiden vieressä?

Pelkästään semifinaalissa nähdään 19 esitystä yhteen putkeen. Miten Aalto erottuu esitysten massasta?

2. Virheettömyys

Takuuvarmat esiintymistaidot listattiin Aallon vahvuudeksi, mutta virheettömyys saattaa kääntyä myös laulajan heikkoudeksi. Riittääkö täydellisessä esityksessä särmää, joka innostaa yleisön äänestämään monsterit jatkoon?

3. Paineet

Euroviisuissa esiintyminen on Saara Aallon unelma, jonka perässä hän on juossut vuosia. Pystyykö Aalto nauttimaan viisulavalle nousemisesta ja välittämään ilon katsojillekin, jos lähtökohtana on suurimman unelman toteuttaminen? 

Paineita lisää myös se, että Aalto kutsuttiin edustamaan Suomea. Suomalaiset kaipaavat kipeästi viisumenestystä hiljaisten vuosien jälkeen ja kaikki toivo makaa nyt Aallon harteilla. 

Lannistumattomasta asenteestaan tunnettu Aaltoi vakuuttaa Viisut, viimeinkin -dokumentissa olevansa onnellinen, vaikka hän sijoittuisi viimeiseksi.

– Kävi kisassa sitten miten kävi, niin olen varma, että se menee taas miten on tarkoitettu. Vaikka olisin viimeinen kisassa, niin olen saanut toteuttaa sellaisen jutun, joka on mulle tosi tärkeä unelma. Se on aivan sairaan siistiä.

Onnea matkaan, Saara!

Lue myös:

    Uusimmat