UMK muutti Cyan Kicksillä kaiken ja keikkakalenteri täyttyi myös Euroopan-kiertueista – näin solisti Susanna Alexandra pääsi irti isosta pelostaan

Susanna Alexandra kertoo, millaisen lupauksen teki itselleen UKM:ta ajatellen – tästä Cyan Kicksin rohkea tyyli kumpuaa 2:29
Susanna Alexandra kertoo, millaisen lupauksen teki itselleen UMK:ta ajatellen – tästä Cyan Kicksin rohkea tyyli kumpuaa

Toistamiseen UMK:hon osallistuva Cyan Kicks on viimeisen kahden vuoden aikana kiertänyt Suomea ja Eurooppaa. Katso videolta, minkä lupauksen yhtyeen laulaja-kitaristi Susanna Alexandra on itselleen tehnyt. 

Cyan Kicks on monellakin tapaa poikkeus tämänvuotisessa Uuden Musiikin Kilpailun (UMK) finaalissa. Kyseessä on ensinnäkin finaalin ainoa yhtye, joka erottuu rokahtavalla kappaleellaan Dancing with Demons. Lisäksi kyse on yhtyeestä, joka on jo kerran aiemmin pyrkinyt Suomen Euroviisu-edustajaksi. 

Edellisen kerran Cyan Kicks nähtiin UMK:ssa vuonna 2022 Hurricane-nimisellä kappaleella. UMK-taival sujui tuolloin vakuuttavasti, mutta pisteet eivät lopulta aivan riittäneet viisuedustajan valtikkaan. Torinoon lähetettiin toinen yhtye – maailmallakin mainetta niittänyt The Rasmus, jonka viisumenestys jäi Euroviisujen loppukilpailussa laihaksi. 

Huomenta Suomessa vieraillut laulaja-kitaristi Susanna Saarinen, taiteilijanimeltään Susanna Alexandra sanoo, että vaikka toinen sija olikin karvas pettymys, ensimmäisestä UMK-kerrasta jäi ”hyvä fiilis”. 

Vauhdikas rock-kappale osui ja upposi eurooppalaiseen yleisöön, ja 2016 alkunsa saanut suomalaisyhtye noteerattiin myös maailmalla.    

– Kaikki muuttui sen jälkeen – keikkakalenteri oli täynnä, Susanna Alexandra muistelee kahden vuoden takaisia tapahtumia. 

Cyan Kicks on viimeisen kahden vuoden aikana keikkaillut paitsi Suomessa, myös ulkomailla. Yhtäkkiä Cyan Kicks esiintyi täysille areenoille Sunrise Avenue -yhtyeen lämmittelijänä. Viimeisen kahden vuoden aikana yhtye on tehnyt kaikkiaan kolme Euroopan-kiertuetta. 

Susanna Alexandra paljastaa, että Euroviisu-fanien joukossa yhtyettä on kosiskeltu hakemaan Suomen Euroviisu-edustajaksi uudelleen.

Hänen mukaansa yhtye oli päättänytkin hakea Uuden Musiikin Kilpailuun uudestaan heti, kun syntyy biisi, joka sopisi Euroviisu-lavoille. 

Dancing with Demons oli sellainen – vahva ja visuaalinen, kuten Susanna Alexandra kappaletta kuvailee. UMK:sta ja Euroviisuista tuli viime vuonna koko Suomea yhdistävä tekijä, kun Käärijä teki itsestään ja tarttuvasta Cha cha cha -kappaleesta kansainvälisen ilmiön. 

Millaisia paineita tämä tuo Cyan Kicksin UMK-taipaleelle?

– Ei ole mitään paineita, vaikka Käärijä on kasvattanut UMK:n ihan uusiin sfääreihin, hän sanoo itsevarmasti.

"Pitää vaan uskaltaa"

Jonkin asteisesta esiintymispelosta kärsinyt laulaja kertoo, että ensimmäisen UMK-visiitin jälkeen pelko on karissut pois. Siinä, missä nuori muusikko joutui vielä kaksi vuotta sitten käytännössä repimään itsensä lavalle, nyt isojen yleisöjen eteen astuminen tuntuu omalta. 

– Uskon, että kun astuu ja uskaltautuu epämukavuusalueelle, siitä tuleekin mukavuusaluetta. Kaikissa ihmisissä on potentiaali, pitää vaan uskaltaa. 

– Pelkäämme ihan turhaan tee sitä, mitä tästä seuraa ja mitä muut ajattelevat. Itseluottamus on kasvanut tosi paljon näiden vuosien aikana, laulaja iloitsee.

Ja siitä myös yhtyeen uusi UMK-biisi kertoo – pelkojensa voittamisesta. 

– Käännät omat sisäiset demonit ja varjot, joita pelkät ja pakenet, voimavaraksesi. Se on tiivistettynä tämän kappaleen tarina.

Tiesitkö, että Cyan Kicksin tyylin taustalla on vahvasti Susanna Alexandran näkemyksen mukainen. Hän nimittäin harrastaa vaatteiden tuunausta, upcyclingia

Näin annat vaatteillesi uuden elämän 7:52
Katso videolta, millaisia asuja Susanna Alexandra on itse tuunannut. 

Katso kaikki Huomenta Suomen haastattelut jälkikäteen MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat