Kommentti: Samana päivänä Pride, Tuska, Suviseurat ja perussuomalaisten puoluekokous – sattumaako?

8:18
Evankelis-luterilainen kirkko on nyt Priden kumppani ensimmäistä kertaa, mikä on jakanut mielipiteitä. Videolla eläköitynyt piispa Irja Askola kommentoi kirkon kantaa Pride-tapahtumassa: "Ei puhuta tekopyhiä, vaan tehdään todellisia tekoja."

Mitä yhteistä on Helsinki Pridella, Suviseuroilla, Tuska-festivaalilla ja perussuomalaisten puoluekokouksella? Ei juuri mitään, mutta niille kaikille riittää Suomessa tilaa samana kesälauantaina, kirjoittaa MTV Uutisten toimittaja Visa Högmander.

Kuten kaikki hyvin tiedämme, liki kaikki Suomen kaupungit ja kylät ovat hienoja kesäkaupunkeja ja kesäkyliä. Tapahtumia riittää joka viikonlopulle ja tarjonnasta löytää varmasti jokainen haluamansa.

Tänään lauantaina 29. kesäkuuta suurten tapahtumien kirjo on erityisen laaja. Tässä muutamia esimerkkejä:

Helsingissä arviolta 100 000 ihmistä kokoontuu juhlistamaan monimuotoisuutta, yhdenvertaisuutta ja rakkautta Pride-paraatiin.

Tuska-festivaali houkuttelee Suvilahteen kymmeniätuhansia ihmisiä nauttimaan tummanpuhuvasta ja raskaasta musiikista uraansa lopettelevan Slayerin ja muiden hellyyttävien ilakoijien tahtiin.

Seinäjoen Törnävänsaarella samoin kymmenettuhannet ihmiset nauttivat kesästä ja musiikista Provinssissa.

Muhoksella on paikalla lähes yhtä paljon väkeä kuin Helsinki Pridessa, mutta siihen noiden kahden tapahtuman yhtäläisyydet jäävätkin: Suviseuroissa ei mitä luultavammin juuri sateenkaaren värejä näy.

Perussuomalaiset juhlivat Jussi Halla-ahon jatkoa puolueen johdossa Tampereella.

Kirjoitus jatkuu kuvien jälkeen.

Asetelma olisi voinut olla vieläkin täydellisempi

Yksi kesälauantai ja esillä on kirjo tapahtumia, joihin ihmiset osallistuvat yhdestä olennaisesta syystä: koska he todella haluavat olla läsnä.

Täydellisemmäksi asetelman olisi muuttanut vain se, jos kaikki tapahtumat olisivat olleet samalla paikkakunnalla, sulassa sovussa, rinta rinnan.

Sateenkaaren väreihin pukeutuneet, pingviinimaskit kasvoilleen vetäneet, Jumalan sanaan uskovat ja tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa vaativat. Kaikki ryhmät aatteineen ja niihin liittyvine vahvuuksineen sekä ongelmineen.

Näin eri laitojen tapahtumat järjestetään samana päivänä. Sattumaako?

Sattumaahan se, tietenkin. Vaikka tapahtumien järjestäjiä ei välttämättä haittaakaan huomion pois vieminen toisilta tapahtumilta, Suomen kesä on lyhyt ja viikonloppuja rajallinen määrä.

Joka tapauksessa, ilahduttavaa on se, että pääministeri Antti Rinne (sd.) teki historiaa ja osallistui ensimmäisenä Suomen pääministerinä Pride-kulkueeseen.

Mutta vielä ilahduttavampaa on huomata, että meitä on moneksi ja kaikille on tilaa – oli tapahtumista ja aatteita edustavista ihmisistä mitä mieltä tahansa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja