Mainos

Kommentti: Putinin vitsit ja vitsit Putinista veivät huomion

Presidentin lehdistötilaisuus oli tänäkin vuonna valtava tapahtuma myös toimittajille varatun konferenssisalin ulkopuolella.

Kyselytilaisuus lähetettiin suorana yhtä aikaa kolmella televisiokanavalla sekä kolmella radiokanavalla. Monet venäläiset kommentoivat tapahtumaa reaaliajassa sosiaalisessa mediassa, puolesta ja vastaan.  

– Nyt Putin neuvoo, miten pärjätä pienellä eläkkeellä. Anteeksi, mutta tätä en aio kuunnella. Arvostan mielenterveyttäni, kirjoitti yksi kommentoija.

–Putin vastasi osaavasti lehdistön kysymyksiin! Hän on loistava, kommentoi toinen viestiään hymiöillä höystänyt twiittaaja tilaisuuden päätyttyä.

Valtaosa internetkriitikoiden kuplan ulkopuolella taitaakin olla samaa mieltä.   

Putinin päivän aikana kertomat vitsit ja anekdootit saivat venäläisissä tiedotusvälineissä jakaantuneen vastaanoton.

Oppositioviestimet keskittyivät ilkkumaan presidentin sutkautusten tyhjänpäiväisyydellä. Ne keräsivät meemivideoiksi tilanteita, joissa Putinin ajatuksen juoksu keskeytyi tai tilanteita, joissa tämä jätti kokonaan vastaamatta kysymykseen.

Valtiolliset viestimet sen sijaan aloittivat saman tien uusien vertauskuvien ja vitsien toitottamisen. Käytännössä presidentti pääsikin jälleen kerran sanelemaan lähipäivien puheenaiheet –niin toimittajien aihevalinnoissa kuin kahvipöytäkeskusteluissakin.

3:37

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.