Mainos

Kommentti: Pankkileirit ovat julkisuussodassa

Kaikki hyvin Suomen Wall Streetillä? Eli Vallilan Teollisuuskadulla?

Siellä kadun vastakkaisilla puolilla pitävät päämajaansa niin pohjoismainen Nordea kuin supisuomalainen OP:kin.

Tällä hetkellä pankit eivät mahdu toimimaan edes samassa pankkialan edusvalvontajärjestössä. Välirikko alkoi, kun Nordea leirin vakuutusyhtiö IF teki tutkintapyynnön OP:n vakuutusten boonusetujen lainmukaisuudesta.

Kolme viikoa sitten tulivat julkisuuteen Panama-paperit, joiden mukaan Nordean voidaan epäillä sekaantuneen asiattomaan veroneuvontaan.

Tänään pankkikonserni OP kertoi saavansa viikoittain tuhansittain uusia asiakkaita ja merkittävästi aikaisempaa enemmän. OP ei kerro, mistä asiakkaat tulevat, mutta uskoo Panama-papereilla olevan jotain tekemistä asian kanssa.

Vaikka Nordeaa ei mainita, kyllähän tässä vähän puukkoa pyöritetään kadun toisella puolella majaavan pankin kylkiluiden välissä. Iloahan se on vahingonilokin. OP:tä tuskin harmittaa, vaikka Panama-paperit velloisivat julkisuudessa vähän kauemminkin.

Tosin OP:n pääjohtaja kiistää finanssileirien välirikon.

– Välit on ihan asiallisessa kunnossa. Asiakkaat tässä tekevät omia päätöksiään, sanoo pääjohtaja Reijo Karhinen.

Samaan aikaan pankit lanseeraavat kilvan uusia tuotteita. OP haluaa edistää syntyvyyttä Suomessa. Se tarjoaa vauvaperheille lyhennysvapaata ja ilmaisia vakuutuksia. Nordea puolestaan lanseeraa ensimmäisenä Suomessa joukkorahoituspalvelun startupeille ja kasvuyrityksille.

Kaikki ei ole ihan hyvin Suomen Wall Streetillä, mutta voisi olla huonomminkin. Jos tämä ei ole varsinaista sotaa, niin julkisuussotaa ainakin. Vaikka kentällä on hiukan verenhajua, joku osa tästä kilpailusta tulee ihan suomalaisen pankkiasiakkaan eduksi.

Eli voisivat asiat olla huonomminkin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.