Kommentti: ”Ovatko ihmiset värisokeita?” Some-mekko sekoitti koko toimituksen

Sini-musta? Valko-kultainen? Ja miten nuo muut voivat olla noin värisokeita?

Tänään se tapahtui. Tavallisesti niin rauhanomainen toimituksemme joutui suoranaisen sisällissodan partaalle. Oliko syy maailman nälänhätä, sodan epäreiluus vai kenties kuumentunut palkkaneuvottelu?

Ei.

Syy oli mekko.

Tumblr-palvelusta Internetiä kiertämään lähtenyt mekko on sekoittanut sekä tavisten että julkkisten päät. Tarkoituksena on selvittää, onko mekko sini-musta vai valko-kultainen.

Julkkismekko on saanut Twitterissä jo useita omia hashtageja: #TheDress, #whiteandgold sekä #whatcolouristhedress miettivät, minkä värinen mekko on, ja miten joku voi nähdä sen ”sen toisen” värisenä.

Julkkisten lisäksi myös esimerkiksi XboX on lähtenyt mukaan kisaan.

Seuraava luonnollinen askel oli tietenkin vanha kunnon katugallup.

Näin toimituksemme näki mekon:

"Ensin näin sinistä ja kultaa, sitten tarpeeksi kauan tuijoteltuani sinistä ja mustaa. Todella hämmentävää, mutta valkoista tuosta ei kyllä mitenkään saa!"

"Täytyy olla vikaa värinäössä tai näytössä, jos tuon mekon näkee valkoisena."

"Valkoinen ja kultaiset raidat. Valkoiset osat näyttää tummemmilta(?), koska kuva on otettu varjossa. Aloin jo huolestua mielenterveydestäni, kun en ymmärtänyt miten tuossa voi nähdä muka mustaa ja sinistä."

"Siis eihän tuossa mekossa ole mustaa eikä sinistä missään. Ovatko ihmiset värisokeita? Varjon takia valkoinen ehkä näyttää vähän sinertävältä, mutta onhan tämä nyt ihan selvä peli: valko-kultainen!"

"Musta ja sininen. En vaan tajua, mikä tässä voi millään hyvällä tahdolla näyttää valkoiselta. Valkoinenhan on valkoista!"

"Mekko on selkeästi valko-kultainen! On hyvin hämmentävää kuulla sen olevan joidenkin mielestä sini-musta. How can that be?! Mitä on ”oikea” vastaus? On erikoista, että yksi mekko voi aiheuttaa maailmassa näin suuren dilemman. Heh."

"Tämähän on päivänselvää. Mekko on valko-kultainen. Valkoinen taittaa kevyesti siniharmaaseen, eikä ole tietenkään puhtaan valkoinen. Mutta silti valkoinen!"

"Mekko on ihan selvästi valko-kultainen. Pää hajoaa, kun kuulen, että joku oikeasti näkee siinä mustaa. SIINÄ EI OLE MUSTAA. Ymmärrän, että tuon valkoisen voi nähdä valaistuksesta riippuen vaaleansinisenä, mutta mustaa tuossa mekossa ei ole. Piste."

"Mekko on tietenkin vaaleansininen, pitsit on ruskeita, ehkä hiukan kultaan meneviä."

Tilanne on siis seuraavanlainen:

Valko-kultainen 5

Sini-musta 4

Yksi toimittajamme päätti Inception-leffan hengessä, että we must go deeper. Onko tässä syy mekon värieroihin?

"Ensinäkemältä näen mekon selvästi valko-kultaisena: valkoistahan on vaikka kuinka paljon! Kun suurin osa työtovereistani uskoo kynsin ja hampain mekon olevan sini-musta, halusin ottaa selvää mekon ”oikeista” väreistä. Joten nappasin kuvan ja vein sen PhotoShop-ohjelmaan.

Color Picker Tool -työkalulla (tutummin pipetillä, värimuokkaimella) ”valkoinen” tai ”sininen” antoi väriksi 6b7fa4-koodin, joka näytti erikseen vaaleansinertävältä. Sen sijaan ”kultainen” tai ”musta” olikin väriltään ruskea!  Värikoodi oli 5e5045.

Joten johtopäätökseni? Silmät huijaavat nämä värit näyttämään joko valkokultaiselta tai sinimustalta. Promblem solved?"

Kenties osuvimmin mekkoa kuvaakin hashtag #whiteandgoldbreaktheinternet.

PS. Sini-musta.


Lue myös:

    Uusimmat