Kommentti: Omituiset skandaalipuheet ovat turhanpäiväisiä – SM-liiga tarjoilee poikkeuksellista herkkua

Jukka Jalosen näkemys kolmansista otteluista: "Psykologinen asetelma vähän muuttuu" 1:10
Millaisista asetelmista lähdetään välierien 3. otteluihin? C Moren asiantuntija Jukka Jalonen vastaa.

Jääkiekon SM-liigan välierien erikoisen otteluohjelman kohdalla on puhuttu skandaalista ja katastrofista. Se ei ole kumpaakaan, ja lisäksi keskustelussa on unohdettu kaikki jännittävät ja positiiviset seikat, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen.

Käsittämätön. Häpeällinen. Katastrofaalinen. Skandaalimainen.

SM-liigan välieräsarjojen ohjelmaa on luonnehdittu kaikilla näillä – ja monilla muillakin – adjektiiveilla.

Tunnustan, että itsekin ihmettelin – jopa hieman kritisoin – normaalista poikkeavaa ohjelmaa ensinäkemältä. Tampereen Nokia Arenan konserttikalenterista johtuva ratkaisu ei ole optimaalinen, mutta Tapparan sekä Ilveksen pakottaminen ensin kahteen vierasotteluun ja kolmeen kotipeliin sen jälkeen on kaukana katastrofista.

Keväällä 2020 pudotuspelit peruuntuivat täysin ja vuotta myöhemmin niitä pelattiin tyhjille katsomoille. Mihin nämä sijoittuvat tällä katastrofiasteikolla?

Lisäksi viime perjantaina ja lauantaina roihahtanut välierähuumakin on nyt kuulemma vesittynyt. Käynnissä on kaksi hienoa välieräsarjaa tilanteissa 1-1, ja niitä pelataan intohimoisten fanien edessä. Tämä huuma kestää kyllä muutaman ylimääräisen välipäivän.

Ja siitäkin on puhuttu – täysin virheellisesti – että Tappara ja Ilves menettivät runkosarjassa ansaitsemansa kotiedun otteluohjelman takia. Eivät menettäneet. Molemmilla on sarjoissa edelleen neljä kotiottelua, ja kun tamperelaisniput nappasivat yhdet vierasvoitot viime viikolla, niiden kotietu on entistä vankempi.

Tämän yksipuolisen taivastelun keskellä välieräohjelman tarjoamat, jännittävällä ja positiivisella tavalla ennennäkemättömät seikat ovat jääneet käytännössä noteeraamatta.

Lahdessa pelattiin varmasti koko kauden ikimuistoisin tuplailta viime perjantaina ja lauantaina. HIFK sai mökin täyteen lauantaina, ja se oli lähellä myös perjantain avauspelissä. Kaikki ottelut olivat käytännössä maalin pelejä, kaksi niistä venyi jatkoeriin.  

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Lisäksi paras on mahdollisesti vielä edessä. Tampere on noussut upean Nokia Arenan, MM-kotikisojen sekä Tapparan ja Ilveksen menestyksen myötä Suomen jääkiekon keskukseksi. Ensi tiistaihin mennessä eli seitsemän päivän sisään siellä pelataan kuusi SM-liigan välieräottelua.

Melkoinen katastrofi.

Tapparan ja HIFK:n välinen 3. välieräottelu C Moressa keskiviikkona kello 18.30.

Tämä hetki jäi Petteri Sihvosen mieleen - Niklas Bäckström lähetti SM-liigalle painavan viestin: "Suorastaan määräyksen" 5:27
Tämä hetki jäi Petteri Sihvosen mieleen – Niklas Bäckström lähetti SM-liigalle painavan viestin: "Suorastaan määräyksen."

Lue myös:

    Uusimmat