Kommentti: Olympiasoihtu on pelottava vastine leikkisälle vessapaperirullalle – nämä kuvat kertovat KOK:n suunnattomasta ahneudesta ja typeryydestä

10:00
KOK:n suomalaisjäsen Sari Essayah vakuuttaa: Päätöstä olympialaisista ei tehdä taloudellisilla perusteilla.

Jos vessapaperirullasta on tullut koronaviruskaranteenin leikkimielinen symboli, olympiasoihtu edustaa maailmanlaajuisen pandemian ahnetta hölmöläistä, Kansainvälistä olympiakomiteaa KOK:ta, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen.

Käytännössä koko urheilumaailma on pysähtynyt, kun koronaviruspandemia kasvattaa lonkeroitaan maapallon eri kolkissa. Yksi maailmanlaajuinen toimija jatkaa kuitenkin täydellä höyryllä eteenpäin, Kansainvälinen olympiakomitea KOK. 

Koronavirustartuntojen ja -kuolemien määrä jatkaa kasvuaan kiihtyvällä vauhdilla, mutta KOK on kehottanut urheilijoita valmistautumaan kisoihin, joiden olisi tarkoitus käynnistyä Japanin Tokiossa 24. heinäkuuta. Ja samaan aikaan KOK levittää viestiään: "Kenenkään terveyttä tai henkeä ei tulla millään tavalla vaarantamaan olympiakisojen takia." 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Näin totesi KOK:n suomalaisjäsen Sari Essayah MTV Urheilulle aiemmin tällä viikolla. Essayah sanoi myös, "ettei KOK tee päätöksiä kisoista taloudellisilla perusteilla". Tätä lausuntoa on hyvin vaikea niellä jo siitä syystä, että KOK on yhdistetty lukemattomia kertoja korruptioon muun muassa aiempien olympiaisäntien valinnassa. 

Thomas Bachin johtaman KOK:n eläessä harhakuvitelmissa, urheilijoiden ja urheiluvaikuttajien kasvava rintama vaatii pikaista päätöstä olympialaisten perumisesta tai siirtämisestä. Tälle päätökselle on olemassa vastaansanomattomat perusteet. 

Kuinka urheilijat pystyvät valmistautumaan kisoihin vaarantamatta omaa ja muiden terveyttä? Kuinka kisapaikan voi saavuttaa karsintojen kautta, kun karsintoja ei voida järjestää? Tässä nyt vain muutama esimerkki. 

Tästä päästään todelliseen hölmöläisten tarinaan.

Olympiasoihtu saapui Japaniin perjantaina, ja sen pitäisi lähteä kiertämään juhlallisesti maata ensi viikolla. Soihtu oli kuitenkin näytillä Miyagin alueella jo eilen, ja vaikka järjestäjät ovat kehottaneet välttämään suurten ihmisjoukkojen syntymistä, tapahtuma keräsi Sendain asemalle yli 50 000 ihmistä jonottamaan.

He halusivat nähdä olympiatulen, joka symboloi olympialaisten henkeä, mutta myös puhtautta, täydellisyyden tavoittelua ja elämää lukuisten muiden asioiden lisäksi. 

Kun katselee tuoreita kuvia Japanista (alla), herää väkisin ajatus: olympiatuli edustaa ahneutta, typeryyttä ja hyvin pian – jos ei jo nyt – myös kuolemaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja