Mainos

Kommentti: Oliver Helanderin mykkäkoulu väärä tie – toinen nuori suomalaisurheilija näytti mallia

0:36

Oliver Helanderin hikihaastattelu Berliinin EM-kisoissa keskiviikkona jäi varmasti urheilun ystävien mieleen, mutta keihäsnuorukaisen valitsema tie on väärä. Kiekonheittäjä Salla Sipposen valitsema medialinja on toimivampi.

Helanderin käytös median edessä nousi puheenaiheeksi keskiviikkona. 21-vuotias keihäsmies vastasi tv-toimittajille poikkeuksellisen niukkasanaisesti ja käveli puhumatta lehdistön ohi.

Helanderia koskevien uutisten kommenttikentissä monet puolustelivat nuorukaisen vaikenemista – olihan hän juuri karsiutunut EM-finaalista kahden yliastutun ja reilut 76 metriä kantaneen heiton myötä. Oli kuitenkin myös niitä, jotka huomauttivat urheilijan mediavastuista – toimittajien eteen olisi hyvä tulla ja vastata muutamaan kysymykseen kunnolla, oli kuinka pettynyt tahansa. 

Toimittajana kuulun luonnollisesti jälkimmäiseen ryhmään, vaikka ymmärrän myös sen, että pettynyt urheilija voi tehdä tunnekuohussa harkitsemattomia päätöksiä.

"Kaikkien urheilijoiden ei tarvitse lausua samoja litanioita robotin lailla, päinvastoin. Persoonallisuus on ehdottomasti hyvä asia, mutta urheilijan työhön kuuluvien mediavelvoitteiden ylenkatsominen ei ole."

Helander on näkemieni haastattelumateriaalien perusteella niukkasanainen mies, eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, kun hän ohitti lehdistön kaikessa hiljaisuudessa. Sama tapahtui kesäkuussa Turussa, kun hän oli yliastunut niukasti 87 metrin paikkeille kantaneen heittonsa.  

Helanderin ei tarvitsisi etsiä mediapuolen esimerkkiä kaukaa. Kiekonheittäjä Salla Sipposen kommentointi torstaisen EM-karsintapettymyksen jälkeen oli toista maata.

– Kaikki valmistautuminen meni hyvin, mutta tekniikan kanssa oli kiirehtimistä ja paketti ei oikein pysynyt kasassa. Taso pitäisi saada nostettua 57-58 metriin, ja näissä kisoissa ei vielä taso riitä, 23-vuotias Sipponen kertasi Ylelle.

Ei yleisurheiluhistorian ikimuistoisin vastaus, mutta Sipponen sentään analysoi suoritustaan pintapuolisesti ja tunnusti poikkeuksellisen rehdisti, ettei taso vielä riitä. 

Tähän Helanderkin olisi varmasti pystynyt. En tarkoita tällä sitä, että kaikkien urheilijoiden tulisi lausua samat litaniat robotin lailla, päinvastoin. Persoonallisuus on ehdottomasti hyvä asia, mutta urheilijan työhön kuuluvien mediavelvoitteiden ylenkatsominen ei ole. Olen varma, että myös sponsorit, joita Helanderin kyvyillä siunattu urheilija perinteisessä lajissa houkuttelee varmasti, vaativat lämpimämpää kontaktia median suuntaan. 

Helander voi ottaa oppia Sipposelta ja hoitaa mediavelvoitteet kunnialla – luopumatta niukkasanaisemmasta tyylistään. Silloin valmentajaGlenn Lingnellin ei tarvitse paikkailla keihäslahjakkuuden hiljaisuutta myöhemmin. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja