Mainos

Kommentti: Miksi "pyhimys" Dufva poistui yllättäen Jukureista?

SM-liigaseura Mikkelin Jukureissa on käynyt hetkessä kato.

Ovista poistui elokuussa värikkäällä tyylillään mielipiteitä jakanut viestintäpäällikkö Eero Tuominen. Persoona isoin kirjaimin, myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen jätti Jukurit ennenaikaisesti vuodenvaihteessa siirryttyään Veikkausliigaan SJK:n organisaatioon.

Apuvalmentaja Ville Niemisen sopimuksessa oli puolestaan jatko-optio, mutta hyvissä ajoin syksyllä tiedettiin, että hän suuntaa ensi kaudeksi Pelicansin päävalmentajaksi. Ja nyt sopimus purettiin itseltään Risto Dufvalta.

Kun hakuprosessi vasta käynnistyy, seuran talous on rajallinen ja vaihtoehdot niin ikään, olisi valmentajarekrytoinnissa osuttava ohuen raon kultasuoneen.

Jukurien organisaatio on kokenut tuntuvia muutoksia, eivätkä ne ole tapahtuneet mielenkiintoisempaan suuntaan. Isoja nimiä on lähtenyt, ja avauskaudella raikkaudellaan viehättäneestä mikkeliläisseurasta on tullut asteittain harmaampi poppoo.

Mutta miksi lähes pyhimyksen aseman Mikkelissä saavuttanut konkariluotsi Dufvakin sai poistua?

Dufva kommentoi lähtemisensä syitä MTV Sportille kieli keskellä suuta, eikä tarvittu kummoisia keittiöpsykologin kykyjä ymmärtääkseen, ettei RD lähtenyt omasta aloitteestaan.

Vasta joulukuussa Dufva oli solminut kaksivuotisen jatkokontrahdin Jukurien kanssa. Reilun parin kuukauden päästä ääni kellossa oli muuttunut. Kun kysyin, mikä näiden ratkaisujen välissä oli muuttunut, Dufva muotoili:

– Kyllähän ammattilaisurheilun logiikkaan kuuluvat myös kaikkien osapuolten omat vastuut omilla sektoreillaan. Niistä sitten keskustellaan ja päädytään johonkin näkemykseen. Nyt päädyttiin tällaiseen.

Kyse ei Dufvankaan mukaan ollut pelkästään tuloksesta. Jukurien ensimmäisellä SM-liigakaudella 2016–2017 Dufva oli luotsannut liigalilliputin karvan päähän pudotuspelipaikasta 11:nneksi. Toisella kaudella homma ei lähtenyt syksyllä lentoon, ja oli hyvissä ajoin selvää, ettei Jukureilla ole asiaa playoff-taisteluihin.

Loppukautensa Jukurit pelasi kuitenkin kohtalaisen mukiinmenevästi, ja viimeisten 30 pelin pistekeskiarvo oli juuri kymmenenneksi paras 1,40. Loppukauden peleistä Dufvaa ei ole varmasti lankulle laitettu.

On sen sijaan ilmeistä, ettei seurajohto uskonut Dufvan saavan pitkälti samana pysyvästä pelaajapakasta merkittävästi enempää irti. Todennäköisyydet eivät anna olettaa, että kuluttavana hahmona tunnettu konkariluotsi saisi ajettua lyhyessä ajassa positiiviseen muutokseen kantavia uudenlaisia ärsykkeitä.

Kevyen materiaalin pelaajistoon täytyisi saada syttymään uusi roihu, jotta Jukurit voisi yltää ensi kauden tavoitteeseensa pudotuspeleihin tai vähintäänkin taistelemaan pudotuspelipaikoista. 

Dufvan ennenaikainen sopimuksen päättäminen käy kuitenkin Jukureille takuuvarmasti taloudellisesti kalliiksi, ja seurajohto pelaa riskipeliä.

Ratkaisun järkevyys riippuu ratkaisevasti siitä, kenet Jukurit uskoo saavansa tilalle. Kun hakuprosessi vasta käynnistyy, seuran talous on rajallinen ja vaihtoehdot niin ikään, olisi valmentajarekrytoinnissa osuttava ohuen raon kultasuoneen. 

Vaikeasti tehty, eikö?

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja