Mainos

Kommentti: Mitä tulikaan tehtyä? Jukurit joutuu maksumieheksi

Mikkelin Jukureiden kausi SM-liigassa päättyi odotetusti jo runkosarjan jälkeen, mutta sen jälkeen mikkeliläisseuran ympärillä on myllertänyt toden teolla.

Jukureiden päävalmentajana kahden kauden ajan toimineen Risto Dufvan sopimus purettiin yllättäen kauden päätyttyä. Tuloksista homma ei jäänyt kiinni: ensimmäinen kausi sujui mainiosti ja toinen kausi kelvollisesti – resurssit huomioiden.

Jukureiden sikariporras – eli käytännössä enemmistöomistaja Heikki Viitikko – päätti kuitenkin, ettei joulukuussa kahden vuoden jatkosopimuksen tehneen Risto Dufvan palveluita enää tarvitakaan jatkossa. Yllättyneitä riitti.

Todennäköistä on, että muutoksia tulee Jukureissa vielä jatkossa lisää. Toimitusjohtajan vaihtuminenkaan ei olisi yllättävää.

MTV Sportin saamien tietojen mukaan 54-vuotias konkariluotsi hämmentyi itsekin taipaleensa päättymisestä, sillä hänen ajatuksenaan oli työskennellä organisaatiossa pitkään ja kehittää toimintaa systemaattisesti. Nyt työ jäi pahasti kesken.

Kiekkobisneksessä totaalisen vihreä Viitikko halusi ratkaisullaan ottaa langat omiin käsiinsä, vaikka kiinteistöbisneksessä ansioituneella herralla on ainakin toistaiseksi paljon enemmän halua kuin edes auttavaa ymmärrystä lajista.  

Dufvaa lohduttanee se, että Jukurit maksaa hänen palkkansa vielä seuraavan kahden kauden ajan. Mitä todennäköisimmin Dufvan ei tarvitse olla tuota aikaa työttömänä, sillä mies tunnetaan vaativana ja osaavana piiskurina. Jukureissa hän joutui hoitamaan päävalmentajan tehtävien lisäksi urheilujohtajan leiviskää, sillä sellaista pestiä ei organisaatiossa ollut. 

Mikkeliläisseura on risteyksessä. Kiekkobuumi paikkakunnalla on väljähtynyt eikä joukkueeseen ole helppo haalia hinta-laatu-suhteeltaan laadukkaita pelaajia – varsinkaan ilman nimekästä päävalmentajaa. Monet nykyisistä pelaajista ovat kaiken lisäksi vielä ”RD:n” luottosuojatteja, joten miten he kokevat tulevan muutoksen?

Todennäköistä on, että muutoksia tulee vielä jatkossa lisää. Toimitusjohtajan vaihtuminenkaan ei olisi yllättävää.

19.3.18 klo 18.16: Otsikkoon lisätty sanat "Mitä tulikaan tehtyä?"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.