Mainos

Kommentti: Mikko Rantanen on Suomen paras jääkiekkoilija – yksi lapsuudesta jäänyt piirre merkitsee vielä enemmän

3:04
Videolla MTV Uutiset Liven keskustelu Mikko Rantasen kuuden vuoden jatkosopimuksesta.

Harjoitusleirin jääminen väliin näytti vaan piristäneen Colorado Avalanchen Mikko Rantasta, joka on aloittanut NHL-kauden räväkästi. MTV Urheilun Marko Leppänen nostaa esille tärkeän asian Rantasen luonteessa. 

Se oli tiedossa, että Mikko Rantanen on kovassa kunnossa. Mutta tällainen aloitus. Huh huh. 

Rantanen kirjoitti nimensä Colorado Avalanchen sopimuspaperiin vain muutamia päiviä ennen sarjan alkua, eikä hän pelannut yhtään harjoitusottelua. Ja kappas, hän on iskenyt kahdessa ottelussa tehot 3+1

Eikä Rantasen sisääntuloa himmennä yhtään se, että hän solahti saman tien tuttuun huippuketjuun Nathan MacKinnonin ja Gabriel Landeskogin ketjuun.

Rantanen on ollut vahva, päättäväinen, täynnä itseluottamusta. Hän on näyttänyt heti, että haluaa olla jättisopimuksen jokaisen dollarin arvoinen – vaikka raha ei se Rantasta eteenpäin ajava voima olekaan. 

Mikko Rantanen on juuri nyt Suomen paras jääkiekkoilija. 

Kesti vuosia, että Aleksander Barkov sai taitojaan vastaavaa arvostusta. Mikko Rantanen on samalla matkalla.

Kun jenkkistudioissa on keskusteltu Avalanchen ykkösketjusta, Rantanen on yleensä tuupattu sivumaininnaksi. Tämän kauden jälkeen häntä ei kukaan voi enää sivuuttaa. 

Rantasella on kyky tehdä kaukalossa odottamattomia liikkeitä. Hän saattaa leikata laidasta keskelle tilanteessa, jossa peruspelaajalla se ei tulisi mieleenkään. 

Siksi olikin hauska seurata uuden The Beginning of The Journey -dokumentin jaksoa, jossa näytettiin välähdyksiä Rantasesta pikkujunnuna. Pikkumies leikkasi hyvin tunnistettavalla tavalla keskelle ja laukoi ranteella suoraan syötöstä. 

Hienointa oli kuunnella Maskun Palloseuran juniorivalmentajan Jouni Koivuniemen muistelua siitä, kun hän oli ollut katsomassa Avalanchen harjoituksia Denverissä. 

Koivuniemi erotti kaukalosta nopeasti vanhan suojattinsa, jonka perusluonne oli säilynyt samana kuin yhteisinä jalkapallovuosina. 

– Aivan sama pilke, pientä naljailua pelikavereille. Sellainen iloisuus paistoi sielläkin, vaikka oltiin miljoonamiesten seassa, Koivuniemi kertoi. 

Eikä se ominaisuus varmaan koskaan Nousiaisten ihmepojasta poistukaan. 

Juuri se on Mikko Rantasessa kaikkein hienointa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja