Kommentti: Kaikki kunnia Lionel Messille, mutta Argentiinan esitystä oli iljettävää katsoa

Tunteet kuumenevat! Leandro Paredesin epäurheilijamainen temppu raivostutti Hollannin vaihtopenkin 1:20
Katso videolta: Leandro Paredes laukoi pallon suoraan Hollannin vaihtopenkille ja torikokous alkoi.

Argentiina eteni MM-kisojen välieriin loistokkaan näytöksen jälkeen, mutta ottelusta jäi silti karvas jälkimaku, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Feliks Heikkinen.

Perjantai-iltana todistettiin Qatarin MM-kisojen viihdyttävintä ottelua, kun Hollanti ja Argentiina ratkoivat välieräpaikan Kroatiaa vastaan. Argentiina voitti ottelun rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Lionel Messi oli jälleen kentän hahmo tarjoiltuaan ottelun avausmaalin ja viimeisteltyä itse toisen osuman, mutta "Kirpun" suoritukset jäivät osittain Argentiinan joukkueen törkyisen pelaamisen taustalle.

Argentiinan pelaamisessa korostui ennen Hollannin sensaatiomaista tasoitusta jalkapallon nurjempi puoli, rottamaisuus. Pienikin kontakti saattoi viedä argentiinalaispelaajat kentän pintaan ja joukkueet ottivat usein yhteen torikokouksien merkeissä.

Räikein esimerkki oli Leandro Paredesin pelaaminen, kun hän tälläsi pallon täyttä vauhtia kohti Hollannin vaihtopenkkiä. Tämä sai jo valmiiksi ylös nousseen Hollannin  joukkueen ryntäämään kentälle. Jopa Messi sortui kalasteluun, argentiinalaistähti tuupertui useamman kerran helponnäköisesti kentän pintaan.

Se täytyy nostaa myös esille, että Hollantikin sortui ikävänpuoleisiin temppuihin, kuten Lautaro Martinezin mennessä laukomaan ratkaisevaa pilkkua. Argentiinalaishyökkääjä sai matkaseuraksi neljä Hollannin pelaajaa. Samanlaista toimintaa ei kuitenkaan tapahtunut samoissa määrin kuin Argentiinalla.

Osa syypää ottelun sekoiluun oli erotuomari Antonio Mateu Lahoz, jonka puhaltelu oli vähintäänkin kyseenalaista. Hänen suorituksiaan ei toivon mukaan nähdä lopuissa turnauksen otteluissa. Argentiina eteni MM-kisojen välieriin, jossa se kohtaa Brasilian kansakuntaa järkyttäneen Kroatian. Tuolloin haaste on täysin toinen.

Kaikki kunnia lajilegenda Messin saavutuksille, mutta toivottavasti Argentiina ei voita maailmanmestaruutta. Ainakaan tällä tavoin.

Katso pääkuvan videolta Leandro Paredesin tilanne. Alla olevalla videolla Argentiinan jatkopaikan varmistuminen ja tunteiden kuumeneminen tämän jälkeen.

Käsirysy lähellä – tappioon pettyneet hollantilaiset ryntäsivät Argentiinan voitonjuhliin 1:54



Lue myös:

    Uusimmat