Kommentti: Lionel Messin maajoukkueura jatkunee

Argentiinan maajoukkueen ja Barcelonan supertähti Lionel Messi ilmoitti lopettavansa maajoukkueuransa eilen. Päätös on tuskin lopullinen, kirjoittaa Timo Innanen.

Lionel Messi kertoi maajoukkueuransa päättymisestä välittömästi, kun Argentiina oli hävinnyt katkerasti Copa American finaalin Chilelle rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Maailman parhaan jalkapalloilijan henkilökohtaista tuskaa alleviivasi entisestään se, että hän epäonnistui omassa rankkarissaan. Jättimäinen pettymys purkautui yllätysilmoitukseen haastattelussa. Mutta. Kuinka todennäköistä lopulta on, ettei 29-vuotias argentiinalainen osallistuisi enää urallaan MM-kisoihin? En usko, että se on kovinkaan todennäköistä. Jos Messin elekielestä ja puheesta pystyi päättelemään haastattelussa jotain, vaikutti puhe lopettamisesta enemmänkin impulsiiviselta heitolta, kun pitkään harkitulta pitävältä päätökseltä.

Maajoukkueurallaan Messi on voittanut toistaiseksi vain nuorten maailmanmestaruuden sekä olympiakultaa. Piskuinen taikuri on hävinnyt muun muassa MM-finaalin aikuisten tasolla sekä kolme Copa American loppuottelua. Kaksi tuoretta, suurta pettymystä (MM-hopea 2014 ja CA hopea 2016), kahden vuoden sisään olivat todennäköisesti keskeisimmät syyt siihen, miksi Messi mureni synkkiin ajatuksiin haastattelussa. On syytä silti muistaa, että tappion hetkellä Messi on aiemminkin toiminut dramaattisin elkein. Hän kieltäytyi muun muassa Copa American -parhaan pelaajan pelaajan palkinnosta viime vuonna.

Itse uskonkin vankasti, että Messin päätös pitää korkeintaan vuoden loppuun asti. Hän nuolee haavojaan hetken ja palaa sitten maajoukkueeseen. Hän on maajoukkueen johtotähti, jolla ei ole enää mitään todistettavaa seurajoukkuetasolla, mutta maajoukkueympyröissä tavoiteltavaa ja saavutettavaa riittää kosolti. Messi tietää asian varsin hyvin itsekin. Aion itse olla paikalla Venäjällä 2018, kun Messi yrittää 31-vuotiaana valloittaa MM-pokaalin itselleen. Jälleen kerran.

Mitä Messi sanoi kitkerän tappion jälkeen? Katso epäonnistunut rangaistuspotku ja supertähden haastattelu ylhäältä.

Lue myös:

    Uusimmat