Mainos

Kommentti: Leijonien kiinnostavin NHL-pelaaja nousee Granlundin, Ahon ja Rantasen varjoista

2:54

Kasperi Kapasella on mahdollisuus nousta Tanskan MM-turnauksessa Leijonien suurimmaksi puheenaiheeksi, kuten Antti Pihlström teki vuosikymmen sitten Kanadassa.

Videolla päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit vastavalitusta Leijonat-joukkueesta.

Kapanen, 21, tekee A-maajoukkuedebyyttinsä MM-turnauksessa. Nimi on kuitenkin suomalaisille kiekkojännäreille tuttu, kiitos upean jatkoaikamaalin U20-kotikisoissa reilut kaksi vuotta sitten.

Kolmannen polven huippupelaaja on edennyt urallaan määrätietoisesti. Kapasen asenne on terävöitynyt huippuvaativan Mike Babcockin alaisuudessa Torontossa viimeisen kolmen kauden aikana, ja samalla hyökkäyspelaamisesta aiemmin elänyt Kapanen on muokannut itsestään tunnollisen ja NHL-mitat täyttävän kahden suunnan hyökkääjän.

Kapanen pelasi vuosi sitten loistavan pudotuspelisarjan Washingtonia vastaan, mikä nostatti odotusarvot korkealle tämän kauden suhteen. Paikka aukesi kuitenkin kunnolla vasta vuodenvaihteen jälkeen, ja nyt näyttää siltä, että Kapanen on raivannut itselleen vakioroolin Toronton nuoren ja taitavan joukkueen alemmissa ketjuissa.

"Kasperi Kapasella on ominaisuudet olla Leijonille huipputärkeä pelaaja kaikissa pelitilanteissa."

Nyt on ensimmäisen aikuisten arvoturnauksen vuoro. Kapaselta ei odoteta samanlaista tehoryöppyä kuin Sebastian Aholta, Mikael Granlundilta, Teuvo Teräväiseltä ja Mikko Rantaselta, mutta hänellä on ominaisuudet olla Leijonille huipputärkeä pelaaja kaikissa pelitilanteissa – tasakentällisin ja erikoistilanteissa, varsinkin alivoimalla.

Kapasen ylivoimainen valttikortti on nopeus, isänsä Samin tavoin. Vaikka Kapanen on noussut NHL-vakiokasvoksi puolustavammassa roolissa, pitää muistaa, että hänellä on aseet iskeä myös maaleja. Ja kuten U20-finaalissa ja tämän kevään NHL-pudotuspeleissä nähtiin, näppärät kädet kulkevat Kapasilla suvussa. 

Kapasesta tulee itselläni väkisin mieleen Leijonissa jo vuosia luottopelaajan roolissa ollut Antti Pihlström. Kapanen on huomattavasti taitavampi pelaaja kuin 12 vuotta vanhempi Pihlström, mutta kaksikossa on paljon samaa: nopeutta, vastustajia piinaavaa energiaa ja ratkaisuhalukkuutta.

Pihlström teki arvokisadebyyttinsä kymmenen vuotta sitten Kanadassa. Siellä nähtiin polkukoneen läpimurto: viisi maalia yhdeksässä ottelussa ja MM-pronssi kaulaan.

Tätä odotan myös Kapaselta. Vauhtia, taklauksia ja isoja maaleja – läpimurtoa Leijonissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.