Kommentti: Laita nimi mieleen! Ruusut-yhtye on raikkainta suomalaista musiikkia aikoihin

Ruusut-yhtyeessä vaikuttavat muun mussa Disco Ensemblen laulaja Miikka Koivisto sekä The Hearing -nimellä tunnettu Ringa Manner. Yhtyeen debyyttisingle on kiinnostavinta ja koukuttavinta kotimaista musiikkia pitkään aikaan.

Viime viikon perjantaina julkaistiin vuoden 2018 tähän mennessä yllättävin suomalainen musiikkikappale. Sen tekijä on elektroninen pop-yhtye nimeltä Ruusut.

Kappaleen nimi on Käärmeen sisällä ja se koukuttaa. Kirjailija Lauri Levolan ja Ruusujen yhdessä kirjoittama teksti herättää ajatuksia monine tasoineen. Ensimmäisillä kuunteluilla biisi myös hymähdyttää: kappaleessa on mukana tyylikäs viittaus Arja Korisevan Enkelin silmin -iskelmähittiin vuodelta 1991.

Vuonna 2016 perustetun Ruusujen kiinnostavin osa on sen tunnetuin puolikas: The Hearing -artistinimellä kaksi albumia julkaissut, myös Pintandwefall-yhtyeessä vaikuttava Ringa Manner ja uransa ensi joulukuussa lopettavan Disco Ensemblen laulaja sekä myös Hisser-projektistaan tuttu Miikka Koivisto.

Manner ja Koivisto laulavat suomeksi, mitä ei olla juurikaan aiemmin kuultu. Etenkin Manner kuulostaa siltä, että hän on täydellisesti kotonaan Ruusuissa. Yhtyeen muut jäsenet ovat Cityman-konepop-duon toinen puolikas Alpo Nummelin ja Samuli Kukkola.

Levy-yhtiön mukaan Ruusut tekee musiikkia, jota Suomessa ei ole ennen kuultu. Väitettä ei voi mukisematta kompata, mutta raikkainta ja kiinnostavinta Suomessa julkaistua pop-musiikkia pitkiin aikoihin se on.

Ruusut kuulostaa äänitemuodossa todella hyvältä. Siitä kuuluu varmasti ainakin osittain kunnia vastaavana tuottajana ja miksaajana toimineelle Artturi Tairalle. Taira tunnetaan muun muassa vuonna 2013 lopettaneen Rubikin laulajana sekä Shivan Dragn -sooloprojektistaan.

Ruusujen debyyttialbumi julkaistaan myöhemmin vuoden 2018 aikana ja levyn kuulleena on pakko myöntää, että sitä kannattaa todella odottaa.

Albumi, jonka mukana oleminen vuoden parhaiden levyjen listoilla ei tule yllättämään.

Kuuntele alla Ruusut-yhtyeen ensimmäinen single Käärmeen sisällä.


Lue myös:

    Uusimmat