Kommentti: Kerttu Niskasen saldo iskee ytimiin kuin hyytävä olympiaviima – ei hätää, kohta lämpenee!

Kerttu Niskanen on ollut arvokisaurallaan neljästi neljäs henkilökohtaisella matkalla ilman, että olisi kertaakaan kannatellut kaulassaan täysin itse hiihtämäänsä mitalia. Tämä tilasto korjaantuu vielä Pekingin olympialumilla, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen Zhangjiakousta.

Kerttu Niskanen puhui suoraan, kun hän asteli suomalaismedian eteen olympiamaisemien hyytävässä viimassa lauantaina. Neljäs sija oli hyvä tulos, mutta mitalin karkaaminen harmitti.

Niskasen meno ei yllättänyt – niin täpinöissään ladulle pääsemisestä hän oli jo Suomen joukkueen pressissä torstaina. Ja olihan hänellä näyttönä muun muassa osakilpailuvoitto Tour de Skiltä vuodenvaihteesta.  

– Olen ainakin aika lähellä elämäni parasta kuntoa, Niskanen totesi neljännen sijansa jälkeen.

Se sija on tullut arvokisojen nelinkertaiselle viestimitalistille tutuksi. Sen hän hiihti Sotshissa 30 kilometrin kisassa, kuten myös MM-Falunin yhdistelmäkilpailussa sekä 30 kilometrillä.

Rehellisyyden nimissä on mainittava, että ero palkintopallille oli yllä mainituilla kerroilla iso, mutta tänään se oli enää 5,6 sekuntia.

Krista Pärmäkoski sanoi seitsemännen sijansa jälkeen jo odottavansa ensi torstaina hiihdettävää perinteisen kymppiä. Ennakko-optimismiin on aihetta myös maajoukkuetoveri Niskasen kisamajoituksessa. 

Suomalaismitalia uskaltaa jo povata, ja kirjoissani sen ottaa Kerttu Niskanen. 

Lue myös:

    Uusimmat