Kommentti: Hjallis Harkimo jyrää, Riitta Väisänen jakaa elämänviisauksia – tiesitkö, että nämä julkkikset tubettavat?

Supersuosioon noussut YouTube-videoiden teko on rantautunut myös julkisuudesta tuttujen henkilöiden pariin.

Lukuisat suomalaiset julkisuudesta tutut henkilöt ovat aloittaneet YouTube-videoiden teon eli tubettamisen. Varsinaista suurta yli 300 000 seuraajan Roni Backin kaltaista menestyjää ei heistä ole toistaiseksi vielä tullut.

Niko Saarinen

Ensimmäisiin julkkistubettajiin lukeutuva, Big Brother -ohjelmasta tuttu Niko Saarinen jatkaa tosi-tv-tähden tutuksi tullutta ronskia tyyliä myös YouTuben puolella.

Niko valloitti jo aikoinaan suuren yleisön suorilla mielipiteillä ja luonnonlapsimaisella olemuksellaan. Nikon tyyli ja tarina on kuin tehty YouTube-videoita varten. Fanit koukuttavat hänen hulvattomasta luonteesta ja vilpittömästä olemuksesta, missä ärräpäitä lentelee ja tunteet kuohuvat.

Mitään asiaa tältä kanavalta ei kuitenkaan löydy, mutta tuskin Nikon seuraajat sitä edes odottavat. Tyyli on sitäkin hauskempi.


Johanna Puhakka

Salatuista elämistä tuttu näyttelijä Johanna Puhakka näyttää kanavallaan suosikkisarjan faneille aivan erilaisen puolen, mitä ilkikurisesta Salkkarit-hahmosta Alissa Nikkisestä ollaan totuttu näkemään.

Videoillaan Puhakka hassuttelee, urheilee ja shoppailee. YouTube-menestykseen tarvitaan aitoa olemusta ja sitoutumista katsojan kanssa. Puhakka onnistuu luontevalla flirtillään ja päästää fanin iholle sekä olohuoneeseensa.

Jatkuva tavaroiden mainostaminen kuitenkin kyseenalaistaa ja vie katsojan etäämmäksi itse ilahduttavasta persoonasta.


Hjallis Harkimo

Kokoomuksen kansanedustaja Hjallis Harkimo aloitti tubettamisen vasta muutama kuukausi sitten. Hän asteli tyylillään ja laadullaan saman tien ammattilaisten genreen mukaan.

Harkimolla on omia mielipiteitä ja niitä kaivataan nuorten suosiman YouTube-kulttuurin joukossa. Miehellä on selvästi paikka tubettajien keskuudessa ja nousuvauhti tilaajienkin suhteen on ollut huima.

Laittaisin heti muiden eduskuntapuolueiden joukosta edustajat tubemaailmaan mukaan, ettei Harkimo pääse yksinoikeutetusti haalimaan nuoria äänestäjiä omaan tiimiinsä.


Riitta Väisänen

Kun näyttävästi ilmoitettiin, että entinen Kymppitonni -ohjelman juontaja suosikkikaunotar Riitta Väisänen aloittaa tubettamisen, oli odotuksena My Day -tyylisiä heppavideoita ja elämäntapavinkkejä.

Nainen tekee lähes ainoastaan videoita, jossa istutaan ja kuunnellaan, kun hän jakaa kokemuksiaan ja viisauksiaan elämästä. Väisänen ehkä unohti astuessaan YouTube-genreen, että suurin osa sen käyttäjistä ei tiedä kuka hän on.

Videot varmasti toimisivat hänen kestofaneilleen, jotka eivät ole vielä löytäneet YouTuben puolelle. Nuoremmat käyttäjät eivät ehkä ymmärrä Väisäsen loputonta puheensorinaa, joka kuitenkin on kaikessa hypnoottisuudessaan ihastuttavaa kuultavaa. He haluavat heppoja ja menevää meininkiä.


Hanna Pakarinen

Ehkä parhaiten julkkistubettajuudesta on suoriutunut Idols-voittaja laulaja Hanna Pakarinen. Vaikuttaisi siltä, että Pakarinen kuvaa ja editoi myös itse omat videonsa, mikä tuo videoihin entistä enemmän läsnäoloa ja aitoutta.

Nainen vääntää tutulla murteella ja antaa elämänkokemuksen näkyä jutuissaan. Tuntuu siltä, kun hän aidosti ja oikeasti haluaisi tehdä videoita yleisölle.

Pakarisen videot eivät ole lähteneet mihinkään hillittömän suureen suosioon. Liittyisikö tähänkin se, että vuonna 2004 saavutettu Idols-voitto ei kerro mitään tämän päivän YouTube-katsojalle? Ura tubettajana on rakennettava lähes kokonaan siitä mistä muidenkin.

Lisäksi koko kansalle julkisuudesta tunnettuja tubettajia ovat muun muassa fitnesstähti Janni Hussi, tuottaja Mikko Silvennoinen, Duudsonit, näyttelijät Antti Holma ja Riku Nieminen sekä laulaja Tuuli.

Lue myös:

    Uusimmat