Kommentti: Federer kirjoittaa taas satutarinaa, mutta täysin erilaista kuin vuosi sitten

Tennissuuruus Roger Federer on etenemässä toista kertaa peräkkäin Australian avointen loppuotteluun. Tänä vuonna lähtökohdat ja itse matka ovat kuitenkin täysin erilaiset kuin viime tammikuussa.

Federer yllätti kaikki vuosi sitten, kun hän taituroi kuuden kuukauden kilpailutauon jälkeen mestariksi Australian avoimissa, kunnioitettavassa 35 vuoden iässä. Matka mestariksi oli kaikkea muuta kuin helppo: Tomas Berdych 3. kierroksella, Kei Nishikori 4. kierroksella (viisi erää), Stan Wawrinka välierissä (viisi erää) ja Rafael Nadal finaalissa (viisi erää).

Tänä vuonna Federer lähti turnaukseen huomattavasti helpommista asetelmista, vaikka ikää oli tullut taas vuosi lisää. Kakkossijoitettu on tyylitellyt semifinaaleihin ilman erätappioita, ja ainoastaan puolivälierävastustaja Berdychiä on voitu pitää haastavampana kovan kentän testinä.

Federer vitsailikin keskiviikkoisen Berdych-voiton jälkeen, että tänä vuonna fiilis on ollut toisenlainen – sängystä nouseminen aamuisin on ollut helpompaa, sillä hän on säästynyt vuoden takaisilta selän jomotuksilta. 

Seuraavaksi Federer kohtaa eteläkorealaisen yllättäjän Hyeon Chungin, ja vaikka 21-vuotias taituri on pelannut loistavaa tennistä, olisi suoranainen ihme, jos Federer ei etenisi finaaliin. Loppuottelussa vastassa olisi joko brittiyllättäjä Kyle Edmund tai peliinsä lisää aggressiivisuutta hankkinut kroatialainen Marin Cilic.

Viime vuonna Federer uhmasi odotuksia etenemällä mestariksi satutarinan tavoin. Vuotta myöhemmin hän on suosikki välierässä ja mahdollisessa finaalissa. Tuntuukin siltä kuin olisimme hypänneet tenniskentillä 10 vuotta ajassa taakse päin.

Uran 20:s Grand Slam -voitto 36-vuotiaana? Olisihan sekin aikamoinen satutarina.  

Lue myös:

    Uusimmat