Mainos

Kolminkertaista olympiavoittajaa uhkaa elinikäinen kilpailukielto – urheilijan äiti käski tuhoamaan verinäytteen vasaralla

10:00
Videolla tuorein Tulosruutu.

Uinnin kolminkertaista olympiavoittajaa Kiinan Sun Yangia epäillään törkeistä dopingsääntöjen rikkomuksista. Hän pääsi alunperin pelkällä varoituksella, mutta nyt urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS on ottanut tapauksen tarkempaan tutkintaan, kertoo norjalainen NRK.

Yhdeksänkertainen maailmanmestari Sun sai vuonna 2014 kolmen kuukauden kiellon annettuaan positiivisen näytteen kielletystä trimetatsidiinista. Tapaus oli pelkkää alkua. Tammikuussa paljastui uusi merkillinen tarina. 

Kiinalainen oli tarkoitus testata kilpailujen ulkopuolella. Kun testaaja saapui tämän kotiovelle, joutui hän odottamaan tunnin ulkona ennen kuin pääsi sisään. Testaajan päästyä sisälle, syytettiin häntä siitä, että hänellä ei olisi ollut oikeita papereita mukana.

Tämän vuoksi kiinalainen olisi ottanut asian käsittelyn omiin käsiinsä. Sunin äiti sanoi testin valmistuttua turvamiehelle, että tämän pitäisi tuhota sinetillä suljettu veriputkilo. Turvamies otti vasaran ja teki työtä käskettyä.

Eriskummallisen tapahtuman jälkeen Sun ei suostunut antamaan virtsanäytettä, vaan poistui testihuoneesta useaan otteeseen, mikä on jo itsessään dopingsääntöjen rikkomus.

Kansainvälinen uintiliitto FIA antoi Sunille pelkän varoituksen tarkastajan vastustamisesta ja näytteen rikkomisesta. He ottavat kuitenkin CAS:in aloittaman tutkimuksen ilolla vastaan. Kiinan uintiliitto jätti Sunin ilman rangaistusta.

Maailman antidopingtoimisto Wada ei ole pyytänyt asialle pikaista käsittelyä, jonka vuoksi päätöksen tekemiseen voi mennä kuukausia.

Sunin asianajaja on kieltänyt syytökset ja sanoo, että väitteet ovat vaurioittaneet merkittävästi asiakkaansa mainetta ja yksityiselämää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja