Mainos

Kolmen lapsensa tapon yrityksistä tuomittu äiti kavalsi lastensa perintörahat – vei lapsiltaan yhteensä satojatuhansia euroja

0:23

Viime joulukuussa lastensa tapon yrityksistä ja tuhotyöstä Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa tuomittu 42-vuotias nainen tuomittiin perjantaina 13. heinäkuuta kolmesta törkeästä kavalluksesta vuodeksi vankeuteen.

Perheen silloin 11-, 13- ja 17-vuotiaat lapset olivat nukkumassa sisällä tulipalon syttyessä. Lapset heräsivät kertomansa mukaan rätinään, kun talo oli jo tulessa. Isä oli jo lähtenyt töihin.

Lapset pääsivät pelastautumaan tulipalosta yläkerran parvekkeen kautta.

Käräjäoikeuden mukaan nainen aikoi tahallaan tappaa lapsensa tai ainakin hänen täytyi ymmärtää, että hänen toiminnastaan todennäköisesti seuraa heidän kuolemansa.

Naiselle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli teon aikaan syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa.

Kavalsi lastensa perintörahat

Perjantaina 42-vuotiaalle naiselle luettiin Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa syytteet kolmesta törkeästä kavalluksesta. Niistä oikeus myös hänet tuomitsi. Tuomio annettiin istunnon päätteeksi.

Nainen tuomittiin vuodeksi vankeuteen.

Syytteiden mukaan nainen anasti alaikäisiltä lapsiltaan yhteensä satojatuhansia euroja, jotka hänen omat vanhempansa olivat lapsille jättäneet.

Perheen kolme lasta olivat saaneet rahat perintönä isovanhemmiltaan, kun nämä kuolivat. Lasten isoisä kuoli vuonna 2009 ja isoäiti vuonna 2013, ja he jättivät huomattavat perinnöt lapsenlapsilleen.

Äiti kuitenkin anasti näitä hallussaan olleita, alaikäisten lastensa varoja yhteensä ainakin 330 000 euron edestä.

Kavallukset tapahtuivat neljän vuoden aikana, marraskuun 2012 ja syyskuun 2016 välisenä aikana.

Kotitalon tulipalo ja lasten tapon yritykset tapahtuivat kavallusten jälkeen, helmikuussa 2017.

Siirsi rahoja itselleen

Äiti teki useita tilisiirtoja lastensa tileiltä omalle tililleen ja anasti tällä tavalla varoja useassa erässä itselleen. Hän myös käytti lasten perintörahoja laskujensa maksamiseen.

Nainen tunnusti kavaltaneensa rahat ja suostui asian käsittelemiseen tunnustamisoikeudenkäynnissä.

Tunnustamisoikeudenkäynti on tavallista oikeudenkäyntiä kevyempi prosessi eikä siinä tarvita näyttöä niin laajasti kuin normaalissa prosessissa.

MTV Uutiset ei julkaise naisen nimeä uhrien yksityisyyden suojelemiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.