Kolmen lapsen äiti Grace, 32, oli syönyt säännöllisesti e-pillereitä, ja raskaustestitkin näyttivät negatiivista – vauvan syntymä yllätti kaikki

Äiti sai tietää raskaudestaan vain yhdeksän päivää ennen synnytystä 0:51
Eräs äiti tajusi olevansa raskaana vain yhdeksän päivää ennen synnytystä.

32-vuotiaalla kolmen lapsen äidillä ei ollut aavistustakaan, että hän olisi jälleen raskaana. Naisen synnytystarinasta uutisoi muun muassa Daily Mail.

Yllätysraskaus voi kuulostaa erikoiselta asialta, mutta esimerkiksi 32-vuotias brittiläinen Grace Meachim ei ollut tiennyt olevansa raskaana ennen kuin synnytys yllättäen käynnistyi. Grace synnytti terveen tyttölapsen kotinsa vessassa 5. joulukuuta 2019.

Grace ja hänen miehensä James, 34, olivat aiemmin päättäneet, että kolme lasta riittäisi heille hyvin. James oli jonossa vasektomialeikkaukseen.

Raskaustestit näyttivät negatiivista

Gracella ei ollut ollut aavistustakaan, että hän olisi raskaana. Hänelle ei ollut kasvanut näkyvää vauvamahaa, hän oli syönyt e-pillereitä säännöllisesti ja kuukautisetkin olivat tulleet ajallaan. Aiemmissa raskauksissaan hänellä oli ollut selviä raskausoireita, kuten aamupahoinvointia.

Ainoa merkki oli ollut vatsan kohdalle kehittynyt pieni kumpu, joten Grace oli tehnyt kolme raskaustestiä. Kaikki ne olivat osoittautuneet negatiivisiksi. Syyskuussa hän oli käynyt raskaustesteissä lääkärissä ja tuolloin tehty testi näytti niin ikään negatiivista.

Lääkäri arveli, että Gracen kysta olisi uusiutunut. Hänellä oli ollut sellainen vuotta aiemmin, mutta se oli hävinnyt itsestään. Gracen oli ollut tarkoitus mennä ultraäänitutkimuksen tuon arvellun kystan takia tammikuussa 2020. 

– Koska olin muuten terve, operaatiota kystan poistamiseksi ei ollut katsottu tarpeelliseksi. 

Synnytti yllättäen vessassa

Grace oli synnytyspäivänä herännyt aamuyöstä. Hän oli ottanut parasetamolin ja juonut kupillisen teetä, koska hänellä oli todella voipunut olo. Sitten hänelle tuli yhtäkkiä kova tarve päästä vessaan.

Hän oli ajatellut, että kolmen raskauden jälkeen jo tietäisi, miltä tuntuu, kun synnytys on käynnistymässä.

Siinä vessanpöntöllä istuessaan Grace huomasi kuitenkin, että hänen lapsivetensä oli mennyt. Hän pelästyi todella pahasti.

– Se oli surrealistista. Minulla ei ollut ollut mitään raskauden oireita, Grace muistelee.

– Ajattelin vain, että voi luoja, tapahtuuko tämä todella!

Gracen mies ja pariskunnan vanhin poika Tyler, 13, juoksivat paikalle. He olivat luulleet, että joku oli hyökännyt Gracen kimppuun. Grace pyysi heitä soittamaan kiireesti ambulanssin.

Sienna-vauva syntyi ripeästi

Vain hetkeä hätäpuhelun jälkeen James juoksi takaisin kylpyhuoneeseen auttamaan tytön synnytyksessä. Pikkuinen Sienna-vauva painoi syntyessään noin 3,31 kiloa.

Ensihoitajat veivät Gracen ja vauvan kiireen vilkkaa sairaalaan. Vauvan vointi herätti huolta, sillä Grace oli joulun aikaan juonut alkoholia enemmän kuin tavallisesti ja syönyt myöhemmin vahvoja särkylääkkeitä olkapääkipuun. Äidin ja tyttären todettiin olevan kuitenkin täysin terveitä ja he pääsivät kotiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Gracen ja Jamesin lähipiiri on vauvauutisesta ihan yhtä ymmällään kuin hekin. Pikkuinen on toivotettu tervetulleeksi perheeseen ja hän on saanut lahjoja, kuten vaatteita ja vaippoja. Sisarukset ovat alkuhämmästyksen jälkeen innoissaan perheen uudesta tulokkaasta.

Viidettä lasta pariskunta ei enää halua. 

Lue myös:

    Uusimmat