Humalassa kaahannut 14-vuotias aiheutti takaa-ajon – poliisi loukkaantui, piikkimattokaan ei pysäyttänyt pakenijaa

Poliisi saamasta ilmoituksesta alkoi hurja takaa-ajo, joka ei päättynyt edes tielle levitettyyn piikkimattoon.

Poliisi sai myöhään lauantai-iltana ilmoituksen autosta, jota kuljetti mahdollisesti alaikäinen ja päihtynyt henkilö. Auto nähtiin Forssan keskustassa, ja se saatiin pysäytettyä hetkeksi Turuntielle.

Autoilija kuitenkin pakeni paikalta. Tässä yhteydessä poliisiauto ja pakeneva auto osuivat toisiinsa saaden lieviä peltivaurioita. Myös yksi poliisimies loukkaantui lievästi törmäyksessä.

Jokioisilla auto yritettiin pysäyttää piikkimattoa käyttämällä. Siitä tyhjeni molemmat eturenkaat, mutta silti auto jatkoi kulkuaan. Lopulta poliisi kiilasi auton pientareelle tiellä 10. Tässä tilanteessa tuli autojen välille jälleen kylkikosketus.

Kuljettajana toiminut 14-vuotias poika puhalsi rattijuopumusta osoittavat lukemat. Kyydissä hänellä oli viisi alaikäistä nuorta. Paon aikana kuljettaja oli ajanut reilua ylinopeutta ajaen välillä vastaantulevien kaistoilla.

Auto oli yhden matkustajana olleen nuoren äidin omistama. Kuljettaja ja toinen poika toimitettiin lastenkotiin sosiaalitoimen kiireellisesti huostaan ottamana. Muut nuoret toimitettiin koteihinsa.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja liikennerikkomuksena.


 

Lue myös:

    Uusimmat