Kolme vuorokautta pitäisi pystyä selviämään ilman sähköä ja apua – nyt on mahdollista testata, selviäisitkö luonnonmullistuksessa

Kolme vuorokautta ilman sähköä ja apua – nyt on mahdollista testata, selviäisitkö luonnonmullistuksessa 1:01
72 tuntia -pelissä on mahdollista testata, selviäisitkö luonnonmullistuksessa.

Olisitko pulassa, jos sähköt katkeaisivat kolmen päivän ajaksi? Entä jos samalla menisivät juokseva vesi ja asunnon lämmityskin? Varaudutko myrskyyn mieluiten karaokelevyjä soittelemalla?

Jos vastasit kysymyksiin kyllä, häiriötilanteeseen varautumisen taitosi ovat kenties ruosteessa. Suomen pelastusalan keskusjärjestö sekä Huoltovarmuuskeskus ovat julkaisseet 72 tuntia -pelin, jossa näitä taitoja voi kerrata kotisohvalta käsin.

Peli löytyy täältä: http://72tuntia.fi/

Pelissä hypätään hurjan myrskyn keskelle, erilaisten myrskystä johtuvien ongelmien kanssa painivan nuoren naisen saappaisiin.

Pelin aikana eteen tulee muun muassa sähkökatkos, veden jakeluhäiriö ja tulipalo. Samalla pohditaan, millaisia asioita kotona kannattaisi häiriötilanteen varalta säilyttää, ja miten häiriötilanteessa tulisi toimia.

Peli opastaa omatoimiseen varautumiseen, riskien tunnistamiseen ja antaa niksejä selviytymistaitojen petraamiseen.

72 tuntia -konseptin taustalla on yhteiskunnan huoltovarmuutta edistävä Kotitalouksien omatoimisen varautumisen toimikunta, eli KOVA.

Hanketta on koordinoinut Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK ja sitä on rahoittanut Huoltovarmuuskeskus.

Lue myös:

    Uusimmat