Näin varaudut häiriötilanteeseen kotona – tarvikkeiden pitäisi riittää kolmeksi vuorokaudeksi

Maailmalla riehuva koronavirus on yksi esimerkki häiriötilanteesta, joka on ajanut ihmisiä eristyksiin tai karanteeniin hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Pelastusalan keskusjärjestö antaa täsmävinkkejä häiriötilanteisiin varautumiseen tänään MTV3:lla Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Uutisissa on nähty kuvia muun muassa Italiasta, jossa koronavirusalueiden asukkaat ovat hamstranneet kotiinsa ruokaa ja kauppojen hyllyt ammottavat tyhjinä. Ruoka on yksi ilmiselvä tarvike, jota kotiin pitää varata häiriötilanteiden varalta. Pelastusalan keskusjärjestöllä on selkeät ohjeet häiriötilanteiden varalle sekä lista tarvittavista tavaroista: ruokaa ihmisten lisäksi lemmikeille ja vettä kannellisissa astioissa.

Yhteiskunnassa voi syntyä erilaisista syistä tilanteita, jossa palvelut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät. Näin voi käydä esimerkiksi myrskyn, vedenjakeluhäiriön tai sähkökatkon vuoksi.

Suomen pelastusalan keskusjärjestön tutkija Heikki Laurikainen kertoo tänään Viiden jälkeen -ohjelmassa tarkemmin, miten kodeissa tulisi varautua häiriötilanteisiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.