Kolme suosituinta häämatkakohdetta

Onko häämatka edessä, mutta lomakohde vielä päättämättä? Tutustu tämän hetken suosituimpiin romanttisiin matkakohteisiin ja ota selvää, olisiko kenties joku niistä juuri teille sopiva.

Helmi kysyi Häät&Rakkaus -messuilla Helin matkat -matkatoimistolta, mitkä ovat tämän hetken kolme suosituinta matkakohdetta. Toimitusjohtaja Lea Simpanen paljasti häämatkalaisten unelmakohteet. Nostata matkakuumetta ja lue vinkit!

1. Mauritius

Intian valtameren puutarhasaari, joka hurmaa miellyttävällä ilmastolla ympäri vuoden. Kristallinkirkkaat vedet ja trooppinen kasvillisuus yhdessä valkohiekkaisten rantojen kera viettelevät. Koralliriutan suojaamat rannat sekä myös vehreät rannikot ja sisämaa tarjoavat monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Kulttuurien moninaisuus antaa pikantin sävyn tämän paratiisisaaren elämään. Mauritiuksella on myös parhaat edut häämatkalaisia ajatellen. Muutamina mainittakoon, että morsiamet saavat palveluista 30–50 prosentin alennuksia, lennoista 20 prosentin alennuksen, lomapakettiin sisältyy usein puolihoito ja ilmaiset lounaat. Kun häistä on kulunut maksimissaan yhdeksän kuukautta, nämä edut ovat hääparin käytössä.

2. Seychellit

Seychellien saaristo on yli sadan pienen, trooppisen saaren muodostama paratiisi Intian valtameressä. Täällä rentoudut ja nautit rannoista ja metsistä. Mahe on saariryhmän suurin saari, jolla on yhteensä huikeat 75 hiekkarantaa sekä liki kilometrin korkuinen vuori, joka muodostaa näyttävän taustan pääkaupunki Victorialle.

3. Malediivit

Helin matkat suosittelee Malediiveja rauhaa rakastaville, luonnonystäville, pariskunnille ja perheillekin. Häämatkalaiset löytävät kaipaamaansa rauhaa ja romanttisen ympäristön. Kuhertele trooppisissa maisemissa, nauti ylellisistä kylpylähoidoista, kansainvälisestä keittiöstä ja sukeltele turkooseissa laguuneissa. Monien mielestä Malediiveillä on maailman parhaat sukellusvedet.

Luksusristeilyt ja safarit suosiossa

– Yksi suosittu vaihtoehto on upea Välimeren risteily, mikä on helppo tyyli lomailla pari päivää jokaisessa risteilyaluksen matkakohteessa. Myös Havaijin suosio on noussut tänä vuonna, häämatkalaiset ovat käyneet samalla lomalla usealla eri Havaijin saarella, Simpanen kertoo.

Lauantain ollessa suosituin hääpäivä, maanantai on yleensä se päivä, jolloin häämatkalle lähdetään. Suurin osa lähtee reissuun heti häiden jälkeen, mutta toiset hääpareista säästää matkansa talvelle ja lähtee lämpöön silloin, kun Suomessa jyllää pahimmat loskakelit.

– 95 prosenttia häämatkalaisista suuntaa kaukomaille. Nykyään myös yhdistellään paljon kaupunki- ja rantalomaa: ensin lennetään Eurooppaan, vaikka Pariisiin muutamaksi päiväksi ja sieltä jatketaan Mauritiukselle, Simpanen sanoo.

Myös safarit kiinnostavat entistä enemmän. Niitäkin yhdistellään rantalomaan samaan tapaan: 3–5 päivää jännittävällä safarilla ja sieltä palmujen katveeseen rentoutumaan.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja