Mainos

Kolme neljästä naisesta kärsii hoitoa vaativista intiimivaivoista – näillä vinkeillä ennaltaehkäiset bakteerivaginoosin ja hiivatulehduksen

Jopa kolme neljästä naisesta kärsii satunnaisesti sellaisista intiimialueen ongelmista, jotka vaativat hoitoa.

Joskus vaivat voivat kadota itsestään. Valkovuoto, kutina, haju, arkuus, polttelu, ärtynyt iho tai emättimen kuivuus voivat kuitenkin pitkittyessään vaatia hoitoa.

Kolme yleisintä hoitoa vaativaa vaivaa naisilla ovat bakteerivaginoosi, hiivatulehdus ja emättimen kuivuus. Apu vaivoihin on lähellä. Apteekeista saa tuotteita kotihoitoon helposti ilman reseptiä.

Multi-Gyn tuotteet ilman reseptiä

Bakteerivaginoosin ennaltaehkäisyyn, oireiden lieventämiseen ja hoitoon löytyy lääkeaineeton Multi-Gyn ActiGel.

Bakteerivaginoosi on emätintulehdus, jossa emättimen bakteeritasapaino on epätasapainossa. ActiGel palauttaa vaginan bakteeritasapainon normaaliksi. Bakteerivaginoosin oireita ovat normaalisti paha haju, runsas valkovuoto ja lievä kutina. Bakteerivaginoosi voi olla myös oireeton ja näkyä ainoastaan papa-näytteestä.

Multi-Gyn ActiGel

 • Bakteerivaginoosin ja siihen liittyvien oireiden hoitoon: annostelu emättimeen kaksi kertaa päivässä vähintään viiden päivän ajan.
 • Kutinaan, arkuuteen ja ärsytykseen: annostelu vähintään kerran päivässä.
 • Ennaltaehkäisyyn: annostelu kerran päivässä joka kolmas päivä.
 • Annostelu ulkoisesti sormella, sisäisesti emättimeen asettimella.
 • Yhden hoitojakson maksimipituus 30 päivää.

Toinen yleinen emätintulehdus on kantajalleen ikävä hiivatulehdus.

Hiivatulehduksen oireita ovat normaalisti alapään kutina, kirvely, lisääntynyt kokkaremainen valkovuoto ja ulkosynnytinten punoitus.

Multi-Gyn FloraPlus -geeliä käytetään emättimen hiivavaivojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Lääkeaineeton geeli normalisoi emättimen bakteeri- ja PH-tasapainon.

Multi-Gyn FloraPlus

 • Emättimen hiivavaivojen hoitoon: yhden kerta-annostuubin sisältö emättimeen iltaisin viitenä peräkkäisenä päivänä.
 • Kutinaan, ärsytykseen, hajuun ja vuotoon: yhden kerta-annostuubin sisältö tarpeen vaatiessa.
 • Tuotetta käytetään myös uusiutuvan hiivatulehduksen ehkäisyyn, koska tuote edistää hyvien bakteerien kasvua. Toistuvien hiivavaivojen ennaltaehkäisyyn: yhden kerta-annostuubin sisältö joka kolmas päivä.
 • Yhden hoitojakson maksimipituus 30 päivää.

Emättimen kuivuus yleisenä ongelmana

Sheivaus, tiheä peseytyminen, kuukautissiteet ja hikoilu ovat meille luonnollisia asioita, mutta ne voivat aiheuttaa voimakastakin ihoärsytystä. Lääkeaineeton Multi-Gyn CalmingCream rauhoittaa nivusalueen ihoärsytystä ja helpottaa kuivuutta. Multi-Gyn CalmingCream on tarkoitettu ulkoiseen käyttöön ja Multi-Gyn LiquiGel sisäiseen.

Multi-Gyn CalmingCream

 • Intiimialueen ihon rauhoittamiseen ja suojaamiseen
 • Voit käyttää tuotetta niin usein, kun se on tarpeen.
 • Tuote ei tehoa bakteerivaginoosiin eikä emättimen hiivatulehdukseen.

Myös Multi-Gyn LiquiGel kosteuttaa ja lieventää emättimen kuivuutta. Hormooniton geeli soveltuu kosteuttamiseen myös silloin, kun kuivuuden taustalla ovat esimerkiksi hormonaaliset muutokset, lääkitys, stressi tai yhdyntään liittyvä jännitys.

Multi-Gyn LiquiGel

 • Emättimen kuivuuden helpottamiseen
 • Tulee käyttää vähintään kerran päivässä tai aina kun tarvitset helpotusta vaivoihin.
 • Tuote tarkoitettu kaikille naisille ilman rajoituksia.

Ennaltaehkäise oikealla hygienialla

Intiimivaivoja syntyy, jos iho ei pysty torjumaan ulkoisia haittoja, eikä elvy ennen vaivan pahenemista.

Intiimialueen ärsytystä voivat aiheuttaa esimerkiksi voimakkaat kemikaalit ja pesuaineet sekä sopimattomat hygieniatuotteet. Ne poistavat ihon suojakerroksen ja paljastavat intiimialueen haitallisille bakteereille.

Yksi keino ennaltaehkäistä intiimivaivojen syntymistä onkin kiinnittää huomiota juuri hygieniaan. Vääränlainen hygienia esimerkiksi liiallinen peseminen voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin liian vähäinen hygienia.

Seksitavat haltuun

Joskus intiimialueen vaivat ovat seurausta huolimattomasta yhdynnästä. Monesti ei tulla ajatelleeksi, että useat seksipartnerit lisäävät myös bakteerivaginoosin riskiä. Siksi onkin hyvä muistaa kondomin käyttö koko yhdynnän ajan. Ehkäisypillerit suojaavat henkilöä vain raskaudelta.

Sukupuoliyhdynnässä kannattaa myös huolehtia riittävästä liukasteesta. Esileikit ennen yhdyntää eivät myöskään ole pelkkiä tunnelman luojia. Esileikki edistää emättimen kostumista, jotta hiertymiä ei yhdynnän aikana tulisi.

Vältä tiukkoja vaatteita

Tiukkojen vaatteiden hankautuminen voi aiheuttaa ärsytystä intiimialueella. Iholla olevat, erityisesti tekokuidut, aiheuttavat hiertymiä ja tunkkaisuutta. Tiukkoja farkkuja, legginssejä ja shortseja kannattaa siis välttää käyttämästä liian usein.

Myös terveyssiteitä ja tamponeita käytettäessä on huomioitava tarvittava hygienia. Ne tulisi vaihtaa kolmen tai enimmillään neljän tunnin välein.

Myös ihokarvojen vahaaminen intiimialueella voi aiheuttaa ärsytystä. Ihon kosteuttamisesta ennen hoitoa ja viilentävän hoitotuotteen käytöstä jälkeen hoidon on hyvä pitää huolta herkällä ihoalueella.

Lue lisää Multi-Gyn tuotteista ja intiimiterveydestä täältä

Multi-Gyn on Bachelor 2022 -sarjan yhteistyökumppani.

Bachelor 2022 MTV3 kanavalla tiistaisin klo 21 ja mtv-palvelussa


Lue myös:

  Uusimmat