Mainos

Kolme neljästä Afganistaniin palautetusta pakenee uudelleen – väkivalta maassa kiihtyy

Lähes kolme neljästä Afganistaniin palautetusta turvapaikanhakijasta pakenee maasta uudelleen palautuksensa jälkeen.

Norjalaisen avustusjärjestön, Norwegian Refugee Councilin (NRC) mukaan tähän johtaa yhä heikommaksi ja epävakaammaksi käynyt turvallisuustilanne maassa.

Järjestö vaatiikin, että ihmisten palautukset Afganistaniin lopetetaan. Myös Suomessa keskusteltiin viime vuoden lopulla Afganistanin-palautuksista, mutta Suomi ei ole tehnyt linjaansa muutoksia ja palauttaa edelleen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ihmisiä Afganistaniin tiettyjä alueilta lukuunottamatta.

Afganistanin turvallisuustilanne heikentyi viime vuonna merkittävästi. Yli 2600 ihmistä sai surmansa väkivallan seurauksena ja yli 360 000 ihmistä pakeni maasta, kertoo YK.

Sotilasliitto NATO lopetti varsinaisen sotilasoperaationsa maassa vuonna 2014, ja sen jälkeen islamistijärjestö Taliban on jälleen vahvistunut maassa. Järjestö hallitsee arviolta 40 prosenttia Afganistanista. Myös Isis operoi maassa, ja väkivaltaisia iskuja ja hyökkäyksiä tapahtuu lähes päivittäin.

Tänään Pelastakaa Lapset -järjestön toimistoon Jalalabadissa tehtiin itsemurhaisku, jossa kuoli ainakin viisi ihmistä. Isis väittää tehneensä iskun. Viime viikolla pääkaupunki Kabulissa tehtiin verinen hyökkäys Intercontinental-hotelliin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.