Kolme naista synnyttänyt evakuointilennoilla Afganistanista

Qatarilaismedia al-Jazeeran mukaan kaikkiaan kolme Afganistanista pakenevaa naista on synnyttänyt Yhdysvaltain sotilaskoneissa evakuoinnin aikana. Näistä yhdestä oli kerrottu jo aiemmin tviitissä.

Synnytyksistä kertoi maanantaina kenraali Stephen Lyons Yhdysvaltain puolustusministeriön päämajassa Pentagonissa. Lyons johtaa Yhdysvaltain asevoimien maailmanlaajuisia kuljetusoperaatioita.

Yhdysvaltain puolustusministeriön edustaja John Kirby on kertonut evakuoitujen joukossa olleen tuhansia Yhdysvaltain kansalaisia sekä tuhansia yhdysvaltalaisjoukoille työskennelleitä afganistanilaisia, jotka ovat hakeneet tai saaneet erityisviisumit.

Lisäksi joukossa on ollut Kirbyn mukaan afganistanilaisia, joiden koetaan olevan erityisessä vaarassa, koska he tekevät töitä esimerkiksi kansalaisjärjestöissä tai mediasektorilla.

Kirbyn mukaan tavoitteena on saada Yhdysvaltain evakuointioperaatiot tehtyä Bidenin asettamaan takarajaan mennessä.

Suomen Afganistanin-suurlähettiläs kertoo, minkälainen tilanne Kabulin lentokentän ulkopuolella vallitsee –"Tilanne on parantunut viikonlopusta" 0:54
Suomen Afganistanin-suurlähettiläs kertoo, minkälainen tilanne Kabulin lentokentän ulkopuolella vallitsee – "Tilanne on parantunut viikonlopusta".

Lue myös:

    Uusimmat