"Kolme laukausta, kolme uhria" – miesten elämä päättyi kylmäveriseen teloitukseen hampurilaisravintolan autokaistalla Porvoossa kymmenen vuotta sitten

Hampurilaisravintolan autokaistatapoista Porvoossa pian kymmenen vuotta 10:41
Katso Rikospaikan juttu autokaistatapoista.

Kolme laukausta, kolme uhria – tekijä yritti pakomatkalla painostaa toista miestä ottamaan teot kontolleen.

Porvoon McDonald’sin autokaistalla heinäkuisena yönä 2010 tapahtuneet kylmäveriset ampumiset johtivat kolmen miehen kuolemaan. Tapausta käsiteltiin keskiviikon Rikospaikassa.

Teoista tuomittu Esa Kalle Vihtori Åkerlund määrättiin 15 vuodeksi vankeuteen kolmesta taposta ja ampuma-aserikoksesta. Oikeus määräsi hänet suorittamaan koko rangaistuksensa vankilassa. Åkerlund oli aiemmin tuomittu muun muassa vaimonsa murhasta ja hän oli vapautunut elinkautisesta vain puolisen vuotta ennen Porvoon veritöitä.

Kolmoissurma sai alkunsa, kun Åkerlund meni kaistalla jonottaneen uhrien avo-Buickin viereen ja haastoi riitaa moottorin tehosta sekä tulen pummaamisesta tupakkaan. Suunsoiton ja lievän käsirysyn jälkeen Åkerlund haki takana jonottaneen seurueensa autosta käsiaseen ja pian tämän jälkeen ampui uhrit.

– Kolme laukausta ja kolme uhria, tutkinnanjohtajana toiminut Peter Fagerholm kertoi Rikospaikan haastattelussa.

Åkerlund seurueineen pakeni paikalta Land Cruiserilla, mutta poliisipartio onnistui pysäyttämään auton noin vartin kuluttua Porvoon moottoritiellä ja Åkerlund jäi kiinni.

Tutkinnan mukaan hän oli pakomatkan aikana yrittänyt painostaa autossa ollutta nuorta miestä ottamaan henkirikokset kontolleen. Nuori mies joutui pakomatkan aikana ampumaan liikkuvan auton ikkunasta, jotta hänen käteensä jäisi ruutijäämiä Åkerlundin surma-aseesta.

Lue myös:

    Uusimmat