Kolme hyvää syytä lisätä bataattia lautaselle – lue!

Oletko jo tutustunut bataattiin? Seuraavan kerran ruokakaupassa nappaa tämä herkullinen, kuitupitoinen kasvi ostoskoriin – lue miksi!

Peruna on taatusti yleisempi lisuke kuin hieman tuntemattomampi bataatti, mutta etenkin painoaan pudottavien kannattaisi tutustua myös bataatin terveyshyötyihin.

Ne ovat luonnostaan makeita. Bataatista saa terveellisen, vähäkalorisen herkun ilman jalostetun sokerin yliannostusta. Voit tyydyttää jopa makeannälkääsi bataatilla, sillä se sopii ainesosaksi yllättävän moniin jälkiruokiin.

Ne säätelevät verensokeria. Bataateissa on jonkin verran hiilihydraatteja, mutta niissä on myös yhdistelmää, joka lisää verensokeria säätelevää adiponektiini-hormonin määrää. Bataateilla on suhteellisen matala glykeeminen indeksi, joka osaltaan auttaa estämään verensokeripiikkejä syömisen jälkeen. Kun verensokeri pysyy tasaisena, vältyt herkutteluhimolta. Jotkut tutkimukset myös osoittavat, että matalan glykeemisen indeksin ruoat pysyvät ruoansulatusjärjestelmässä kauemmin auttaen hillitsemään ruokahalua. Säilyttääksesi bataatin matalaglykeemiset ominaisuudet, keitä tai höyrytä ne paistamisen sijaan.

Ne ovat kuitupitoisia. Runsaskuituiset ruoat ovat pomminvarma keino säädellä näläntunnetta. Kuitu tuo kylläisyyden tunteen ja yksi keskikokoinen bataatti sisältää jopa neljä grammaa kuitua.


(MTV3)

Lähde:Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja