0:37

Seitsemän epäterveellisenä pidettyä ruokaa, jotka auttavat laihtumaan – olisitko uskonut?

Moni laihduttaja luopuu dieetin ajaksi epäterveellisinä pidetyistä herkuista, kuten pizzasta ja hampurilaisista. Tämä ei kuitenkaan kannata! Monet painonpudottajan vihollisina tunnetut ruoat voivat nimittäin auttaa nälän säätelyssä – ja auttaa sinua pääsemään nopeammin tavoitteeseesi.

Videolla esitellään ruoat, jotka tutkimusten mukaan aiheuttavat eniten riippuvuutta. Kuinka moni kuuluu omiin herkkuihisi?

Kesällä grillissä tihkuvia burgereita ja viilentäviä pirtelöitä voi olla vaikea vastustaa, ja ehkä sinun ei tarvitsekaan. Ravitsemusterapeutti Amanda Ursell listasi TheSun -sivustolle joukon yllättäviä ruokia, jotka yleisistä uskomuksista huolimatta voivat auttaa painonpudotuksessa. 

1) Chili con carne

Kidneypapuja ja vähärasvaista jauhelihaa sisältävä chili con carne on täydellinen yhdistelmä proteiinia ja kuituja. Tarjoilemalla kastikkeen riisin kera, lautasella sinua odottaa suhteellisen vähäkalorinen annos, joka pitää nälän poissa pitkään.

Vatsaa täyttävien ominaisuuksien lisäksi tämä ruokalaji on erinomainen myös siksi, että se sisältää aineenvaihduntaa kiihdyttävää chiliä.

2) Pähkinät

Kunhan jätät suolatut versiot kauppaan, pähkinät ovat mitä erinomaisinta ruokaa myös laihduttajille. Kalori- ja rasvapitoiset pähkivät sisältävät aimo annoksen proteiinia, kuitua ja hyvää rasvaa. Lisäksi pähkinät sisältävät elimistölle välttämättömiä ravintoaineita, kuten rautaa, sinkkiä, seleeniä ja B-vitamiineja, jotka auttavat vahvistamaan niin immuunijärjestelmää kuin hermoston toimintaa.

Tutkimukset osoittavat, että kourallinen pähkinöitä päivässä voi auttaa painonpudotuksessa.

3) Cappuccino

Vaikka me näemmä maitokahvit, kuten latten ja cappuccinon juomina, kehomme tulkitsee ne ruoaksi. Vatsassamme maito muuttuu ruoansulatusentsyymien vaikutuksesta geeliksi, joka auttaa pitämään nälän poissa.

Vähärasvaiseen maitoon tehty cappuccino sisältää alle 100 kilokaloria, jonka ansiosta se onkin erittäin hyvä vaihtoehto täyttämään vatsaa aterioiden välillä.

4) Spaghetti Bolognese

Toisin kuin moni kuvittelee, pasta on erinomaista ruokaa laihduttajalle sen matalan glykeemisen indeksin vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että pasta pitää verensokerin tasaisena ja sinut kylläisenä pidempään.

Kun tarjoilet pastan kanssa vähärasvaisesta jauhelihasta tehtyä kastiketta, saat samalla myös aimo annoksen nälkää hyvin poissa pitävää proteiinia. Laihduttajan kannattaa kuitenkin olla annoskokojen kanssa tarkkana.

5) Pirtelö

Ravintoloiden versiot voivat olla melkoisia sokeripommeja, mutta kotona pirtelöstä on mahdollista luoda erittäin terveellinen herkku, joka pitää nälän poissa pitkään.

Blenderissä juoman sekaan sekoittuu ilmaa, mikä saa pirtelön näyttämään isommalta kuin se todellisuudessa onkaan. Tutkimusten mukaan tämä on erinomainen keino huijata aivojamme luulemaan vatsamme täydemmäksi pidempään. 

6) Juustohampurilainen

Hampurilaisateria mielletään usein kaloripitoiseksi herkuksi, mutta syömällä hampurilaisen ranskalaisten sijaan ison salaatin kera, syömäsi kalorimäärät lähes puolittuvat.

Pienellä muutoksella voit siis tehdä lempiruoastasi proteiini-ja kasvispitoisen herkun, jonka syömisestä ei kannata kantaa lainkaan syyllisyyttä.

7) Pizza

Vatsamme tarvitsee tietyn määrän ruokaa tunteakseen itsensä täydeksi, jonka vuoksi vähäkaloristen kasvisten lisääminen ruokiin on erittäin hyvä idea.

Kasvisten avulla voit muuttaa pizzan epäterveellisestä vaihtoehdosta laihduttajan ruokavalioon sopivaksi ateriaksi. Kannattaa myös tiedostaa, että kotitekoinen pizza sisältää huomattavasti noutopizzaa vähemmän rasvaa.  

Lähde: TheSun

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja