Kolmas mies sai syytteen Run-DMC:n Jam Master Jayn vuonna 2002 tapahtuneesta ampumisesta

Run-DMC -hiphop-yhtyeen Jam Master Jayn vuonna 2002 tapahtuneesta ampumisesta on nostettu uusi syyte.

Kolmas henkilö on saanut syytteen liittyen Run-DMC-hiphop-yhtyeen Jam Master Jayn kuolemaan New Yorkissa vuonna 2002. Asiasta uutisoivat muun muassa New York Post ja Associated Press.

New Yorkin itäisen piirin liittovaltion syyttäjät nostivat tiistaina syytteen 49-vuotiasta Jay Bryantia vastaan. Bryantia syytetään Jam Master Jayn, oikealta nimeltään Jason "Jay" Mizellin kuolemasta.

Kaksi muuta miestä, Karl Jordan Jr. ja Ronald Washington, saivat elokuussa 2020 syytteet Mizellin kuolemasta.

Queensista kotoisin oleva Bryant oli jo valmiiksi pidätettynä huumesyytteiden takia. Huumesyytteet eivät liity Mizellin kuolemaan.

Mizellin kuolemaan liittyvä oikeusjuttu on junnannut paikoillaan jo pitkään. Hiphop-tähti ammuttiin kuoliaaksi New Yorkin Queensissa sijaitsevassa levytysstudiossa 30. lokakuuta vuonna 2002. Välikohtauksessa haavoittui myös toinen henkilö, joka ei kuitenkaan menehtynyt ampumisen seurauksena.

Viranomaisten mukaan ampumavälikohtaus liittyi pieleen menneeseen huumekauppaan.

Syyttäjien mukaan Bryant ja kaksi muuta syytettynä olevaa miestä menivät Mizellin kuoliniltana sisään studiorakennukseen noin puoli kahdeksalta illalla ja pakenivat paikalta ampumisen jälkeen. Syyttäjien mukaan Bryantin nähtiin menevän rakennukseen, ja hänen DNA:taan löydettiin tapahtumapaikalta.

New York Postin mukaan Bryant on myöhemmin myöntänyt olleensa mukana teossa ja jopa väittänyt, että hän ampui Mizellin. Syyttäjät ovat kuitenkin huomauttaneet, etteivät todisteet tue Bryantin väitettä, jonka mukaan hän oli ampuja. Syyttäjien mukaan oikeudenkäynnissä esitettävät todisteet osoittavat, että Jordan oli henkilö, joka ampui Mizellin.

Virallista oikeudenkäyntipäivää ei ole vielä toistaiseksi määrätty.


Lue myös:

    Uusimmat