Run-D.M.C.:n Jam Master Jay ammuttiin

Kaksi pyssymiestä ampui Run-D.M.C.:n Jam Master Jayn myöhään keskiviikkona hänen studiossaan Queensissa. 37-vuotiasta Jam Master Jayta, jonka oikea nimi oli Jason Mizell, ammuttiin päähän. Välikohtauksessa haavoittui myös toinen mies. Ampujat pääsivät pakenemaan ja ovat nyt karkuteillä. Studiossa äänittämässä olleet kaksi naista eivät haavoittuneet. Murhan motiivi on yhä epäselvä.

Murha on hip hop -yhteisön viimeisin murhenäytelmä. Aiemmin mm. Tupac Shakur ja Biggie Smalls ovat kuolleet väkivaltaisesti.

Tuottajana työskennellyt Mizell perusti Run-D.M.C.:n Runin (Joseph Simmon) ja D.M.C.:n (Darryl McDaniels) kanssa vuonna 1983. Heidän ensimmäinen levy ja hitti oli "It's Like That". Yhtyeen tiskijukka Mizell raapi levyjä, kun hänen kaksi kumppaniaan lauloivat.

Yhtyeen vuonna 1985 julkaisu "Raising Hell" oli ensimmäinen platinaa myynyt rap-albumi, ja "Walk This Way", yhteistyö Aerosmithin Steve Tylerin kanssa, nousi listojen kärkeen. Yhtyeen menestys hiipui vuoteen 1990 mennessä. Sen viimeinen albumi, viime vuonna julkaistu "Crown Royal", ei tuottanut niin hyvin kuin toivottiin.

Lue myös:

    Uusimmat