Kolmas kulta putkeen! Classic nousi salibandyn Superfinaalissa upeasti takaa ohi

Classic voitti kolmannen peräkkäisen salibandyn miesten Suomen mestaruuden. Tamperelaisseura kukisti Helsingissä pelatussa Superfinaalissa jyväskyläläisen Happeen 6–2 noustuaan upeasti takaa rinnalle ja ohi.

Jyväskyläläiset tulivat finaaliin ryminällä, kun Paul Kotilainen ja Joel Lahti puttasivat Happeen avauserässä 2–0-johtoon. Toisessa erässä löylyä löi kuitenkin Classic, vielä Happeen avauserää lujemmalla höökillä.

Eemeli Salin avasi tamperelaisseuran kaasun kahdella maalilla, ja Lassi Vänttinen sekä Sami Johansson sivalsivat Classicin samassa erässä jo 4–2-johtoon.

Classicin kaksi viimeistä maalia syntyivät tyhjään häkkiin Jussi Pihan ja Oskari Heikkilän lavoista.

Voitto oli runkosarjaa dominoineelle tamperelaisseuralle Salibandyliigassa jo 33. peräkkäinen. Mestaruus oli sille miehissä historian kolmas – kaikki niistä ovat tulleet peräjälkeen.

SB-Pro juhli naisissa

Naisten Suomen mestaruuden nappasi nurmijärveläinen SB-Pro kukistettuaan Classicin maalein 3–2.

Vaikka loppulukemat olivat naisten finaalissa, pelin kaava oli jokseenkin samanlainen: mestari nousi kahden maalin tappioasemasta. Ella Alanko oli vienyt kahdella osumallaan Classicin 2–0-johtoon, mutta Jenni Torkki vastasi värkkäämällä SB-Prolle kaksi kaappia.

Voittomaali syntyi varsinaisen peliajan viime minuuteilla, kun SB-Pron Denisa Ratajova onnistui ylivoimalla ajassa 57.10.

Voitto oli SB-Prolle naisten Salibandyliigassa sen historian toinen. Edellisen kerran nurmijärveläiset juhlivat kultaa keväällä 2014.